Yurtdışında iş arayanlara profesyonel destek veren kuruluşlar var mı?

14 Mart 2016 —

Yurtdışında yaşamak ve çalışmak hayatımızda bir seçenektir. Siz de böyle bir seçeneği kullanmak isteyebilirsiniz. Hayatınızda yeni başlangıçlar yapmaya karar verdiyseniz yurt dışında iş arayabilirsiniz.

Yurtdışında yaşamak ve çalışmak hayatımızda bir seçenektir. Siz de böyle bir seçeneği kullanmak isteyebilirsiniz. Hayatınızda yeni başlangıçlar yapmaya karar verdiyseniz yurt dışında iş arayabilirsiniz. Burada yapılması gereken şey, başkalarının tecrübelerinden ve deneyimlerinden faydalanmak olabilir başka bir seçeneğinizde yurt dışında iş arayanlara profesyonel destek veren kurumlara başvurmak olabilir.

Yurt dışında iş bulmak sanıldığı kadar kolay değildir. Yurt dışında iş ararken yol ve yöntem bilmek önemlidir. İş ararken doğru yöntemleri kullanmak, doğru networklere yönelmek ve en doğru işi bulmak gerekir. Başka bir ülkede yaşamanın bazı zorlukları vardır. Öncelikle o ülkenin kurallarını, iş hayatını, o ülkenin hukukunu bilmek demek. Yeni bir ülke, yeni iş hayatı yeni kurallar demek. Yurt dışında iş bulma konusunda danışmanlık hizmeti veren firmalardan faydalanarak hayatınızı daha çok kolaylaştırabilirsiniz. Yurt dışında yaşamak, yurt dışında iş bulmak danışmanlık hizmetleriyle daha da kolaylaşabilir. Çünkü bu kurumların iş tecrübesi ve iş hukuku bilgisi en azından iş arayan insanlardan çok daha fazladır.

Gününüzde dijitalleşen dünyada sınırlar flulaşmaya başlamış ve mobilizasyon hızla artmıştır. İnsanlar iletişim ve ulaşımın kolaylaşmasıyla kolaylıkla iletişebilmekteler ve kolayca seyahat etme özgürlüğüne sahiptirler. İşler hiç olmadığı kadar dijitalleşme ile globalleşmiştir. İnsanlar çoğu zaman yaşam şartlarını iyileştirmek, macera tutkusu, gelecek kaygısı gibi nedenlerle yurt dışında çalışmak istemektedirler. Yurt dışında çalışmak için yapılacak şeyleri şöyle sıralamak mümkündür.

Öncelikle yurt dışına çıkıp çıkmama konusunda uzun uzun düşünün ve iyi bir karar verdiğinize emin olun. Eğer yurt dışında çalışmak sizi mutlu edecek ve daha iyi bir gelecek sağlayacaksa yurt dışında hangi işi yapabileceğinizi araştırın. Yeteneklerinizin ve kişisel birikiminizin sizi hangi işlerde başarılı kılacağını araştırın. Online ortamlardan doğrudan iş başvurusu yapabilirsiniz ya da bir danışmanlık firmasına giderek size nasıl yardımcı olacaklarına bakıp en doğru kararı vermeye çalışabilirsiniz.

Yurt dışında nasıl iş bulabilirsiniz? Yurt dışında çalışmak için çeşitli seçenekler vardır. Hepimizin aklına yurt dışında kolaylıkla iş bulmak denilince Au-Pair sistemi gelir, hâlbuki bu iş biraz zordur ve kazanç olarak size bir şey katmaz. Ancak başka seçeneklerinizde vardır, örneğin eğer bir öğrenci iseniz Work &Travel seçeneği ile ABD’de 3-4 aylık bir çalışma deneyimi sizin için idealdir. Eğer bir profesyonelseniz meslek örgütleriniz aracılığı ile headhunter kurumları aracılığı ile iş başvurusunda bulunup bu yöntemle yurt dışında çalışmaya başlayabilirsiniz.

Özellikle IT sektöründe yurt dışında büyük iş imkânları var. Yurt dışında iş bulmak isteyen insanlar danışmanlık firmalarıyla irtibata geçerek yurt dışında kolaylıkla iş bulabilirler. Yurt dışında işveren bulmak, iş izni almak ve iş hukuku konusunda profesyonellerle çalışmak son derece önemlidir. Bu konuda yurt dışında iş bulma konusunda çalışan danışmanlık şirketlerinden hizmet almak faydalı olabilir.

Etiketler
1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x