Yeni Mezunların CV Hazırlarken Dikkat Etmesi Gerekenler

26 Mayıs 2017 —

Yaşam boyunca alınan eğitimlerin ve kişinin genel becerilerinin bir özeti niteliğinde olan CV, dikkatli ve özenli hazırlanması gereken bir kişisel özet. Yeni mezunlar için CV oldukça önemli.

Yaşam boyunca alınan eğitimlerin ve kişinin genel becerilerinin bir özeti niteliğinde olan CV, dikkatli ve özenli hazırlanması gereken bir kişisel özet. Yeni mezunlar için CV oldukça önemli. Çünkü iyi hazırlanmış bir CV ile işverenlerin dikkatini çekebilir ve iş arayışında rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Peki yeni mezunların CV hazırlarken dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir?

1. Eğitim seviyesi

Aldığınız eğitimler özgeçmişinizde önemli yer tutuyor. Eğitimlerinizi kronolojik olarak sıralamalı ve varsa aldığınız önemli dereceleri veya mezun olma puanınızı da CV’nize eklemelisiniz. Eğitim bilgilerinizi açık ve belirgin bir şekilde CV’nizde konumlandırmaya dikkat edin.

2. Tecrübe

Tecrübe bir işveren için en önemli CV bilgilerinden. Tecrübe ve deneyimleriniz de eğitimleriniz kadar önem taşıyor. Bu nedenle yaptığınız stajları veya yaz aylarında elde ettiğiniz çalışma tecrübelerinizi es geçmeyin. Hepsini detaylandırarak CV’nizde görünür hale getirin.

3. Kısa CV

Özellikle yeni mezun olarak CV’nizi çok fazla gereksiz bilgi ile doldurmayın ve kısa ve net bir CV oluşturmaya özen gösterin. Kısa CV’ler her zaman daha dikkat çekici olur. Cvlogin ile birlikte etkili bir kısa CV hazırlayabilirsiniz.

4. İlgi alanları

İlgi alanları CV’nizin daha dikkat çekici olması ve CV’nize artı bir değer katması açısından önemli. Farklı ve orijinal ilgi alanlarını CV’nizde belirterek sosyal yanlarınızı da işverenlere tanıtabilir ve diğer adaylar arasından sıyrılabilirsiniz.

5. Gönüllü projeler

Gönüllü projeler, okul veya grup başkanlıkları veya sosyal sorumluluk projeleri gibi alanlarda tecrübe sahibiyseniz bunları CV’nizde kesinlikle belirtmeyi unutmayın. Bu tür proje ve sorumluluklar sizin lider ruhu ve becerikli bir aday olduğunuzu gözler önüne seren önemli detayları oluşturuyor.

6. Profesyonel fotoğraf

CV’nizde fotoğraflarınız en az eğitim ve tecrübeleriniz kadar önemli. Kimliğinizi ve görünüşünüzü ön plana çıkaran fotoğraflarda gözden kaçırılmaması gereken detaylardan birisi de fotoğrafınızın profesyonel görünmesi ve sosyal medya hesaplarınızda kullandığınız fotoğraflardan farklı ve ciddi bir duruş sergilemesi.

7. İletişim bilgileri

İletişim bilgilerinizi CV’ye eklemeyi unutmayın. E-posta ve Skype bilgilerinin yanında dijital çağın gereklilikleri olan sosyal medya hesaplarınızı da CV’nize ekleyerek çağa ayak uyduran bir profilde olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Cvlogin ile birlikte CV’lerinizi hazır şablonlar yardımı ile kolaylıkla hazırlayabilir ve profesyonel konularda hata yapma olasılığınızı en aza indirebilirsiniz. Cvlogin ile kariyer hayatınıza yeni bir anlayış ekleyin.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x