Yeni mezunlar nasıl CV yazmalı

6 July 2017 —

CV, yeni bir işe başlamak için gerekli olan ilk evraktır. Günümüzde artık iş başvurularının tamamında öncelikle CV istenir iken yeni mezun olan kişilerin diğer kişilere göre farklı bir CV hazırlamaları doğru olacaktır. İş hayatına yeni katılacak olan mezunlar CV hazırlar iken referans ve deneyim olmadığı için neleri ön plana çıkartması gerektiği konusunda dikkat etmeli ve pozitif bir CV hazırlamak için bazı önemli noktalara dikkat etmelidir. Yeni mezun olan kişiler için öncelikle CV’nin bir hayat hikayesini anlatmak olmadığını ve sadece işe alım yapan kişilerin dikkatini çekmek için hazırlanan, ilk izlenimi sunan bir evraktır. Başvuru gerçekleştirdiğiniz pozisyon için iş verenler tarafından CV incelediğinde ” ben bu iş için doğru kişiyim ” izlenimi yaratmak başarılı bir CV’nin ilk amacıdır. Yeni Mezunlar Nasıl CV Yazmalıdır? Yeni mezun olan kişiler için farklı bir CV hazırlama tekniği bulunmaktadır. Daha önce herhangi bir iş deneyimi olmadığı için farklı başlıklar ve özellikler ön plana çıkartılarak CV ile dikkat çekilmelidir. Peki nedir bu ön plana alınması gereken bilgiler? Olumlu kişisel özellikler Teknik ve bilgisayar bilgileri Uzmanlık ile ilgili alınan kurslar ya da katılınan seminerler Eğitim bilgileri Staj deneyimleri Diğer başarılar İş deneyimi (yaz aylarında veya okul dönemi de part time çalışılan işler ) Bu başlıklara CV hazırlarken özellikle dikkat etmeniz ve […]

CV, yeni bir işe başlamak için gerekli olan ilk evraktır. Günümüzde artık iş başvurularının tamamında öncelikle CV istenir iken yeni mezun olan kişilerin diğer kişilere göre farklı bir CV hazırlamaları doğru olacaktır. İş hayatına yeni katılacak olan mezunlar CV hazırlar iken referans ve deneyim olmadığı için neleri ön plana çıkartması gerektiği konusunda dikkat etmeli ve pozitif bir CV hazırlamak için bazı önemli noktalara dikkat etmelidir.

Yeni mezun olan kişiler için öncelikle CV’nin bir hayat hikayesini anlatmak olmadığını ve sadece işe alım yapan kişilerin dikkatini çekmek için hazırlanan, ilk izlenimi sunan bir evraktır. Başvuru gerçekleştirdiğiniz pozisyon için iş verenler tarafından CV incelediğinde ” ben bu iş için doğru kişiyim ” izlenimi yaratmak başarılı bir CV’nin ilk amacıdır.

Yeni Mezunlar Nasıl CV Yazmalıdır?

Yeni mezun olan kişiler için farklı bir CV hazırlama tekniği bulunmaktadır. Daha önce herhangi bir iş deneyimi olmadığı için farklı başlıklar ve özellikler ön plana çıkartılarak CV ile dikkat çekilmelidir. Peki nedir bu ön plana alınması gereken bilgiler?

  • Olumlu kişisel özellikler
  • Teknik ve bilgisayar bilgileri
  • Uzmanlık ile ilgili alınan kurslar ya da katılınan seminerler
  • Eğitim bilgileri
  • Staj deneyimleri
  • Diğer başarılar
  • İş deneyimi (yaz aylarında veya okul dönemi de part time çalışılan işler )

Bu başlıklara CV hazırlarken özellikle dikkat etmeniz ve en ince ayrıntısına kadar doğru bir şekilde doldurmalısınız. Yeni mezun adayları için CV hazırlamak diğer adaylara göre daha kolay olur iken birkaç önemli adıma dikkat edilmesi durumunda iş verenler tarafından başvurular olumlu değerlendirilmektedir.

Yeni mezunlar için CV hazırlarken dikkat etmeleri gereken bir diğer önemli adım ise CV’nin içeriği kadar dizayn şeklidir. Tasarım her zaman önemlidir. Eğer nasıl bir tasarım yapacağınıza karar veremediyseniz CVlogin hazır CV aracına göz atmalısınız.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x