Yeni Mezunlar için CV Örnekleri

7 July 2017 —

Üniversite veya liseyi bitirdikten sonra mezun statüsüne giriyorsunuz. Mezun olduktan sonra çeşitli sektörlerde iş aramak için yola koyulursunuz. Bu süreçte sizler için CV hazırlamak çok büyük önem taşıyor. Doğru şekilde CV taşıdığınız takdirde rakiplerinizin her zaman önüne geçersiniz. İş verenler hazırlanan CV’ye bakarak alım yapıyorlar. Bu sebepten dolayı CV hazırlarken özen göstermeniz gerekiyor. İşyeri sahipleri hazırlamış olduğunuz CV’lere çok dikkat ediyorlar. Eğer kaliteli ve istenildiği gibi bir CV hazırlanmadıysanız şansınız maalesef çok az. Nasıl CV hazırlamanız gerektiği konusunda sizlere yardımcı olacağız. Yeni mezun olduysanız, hazırlayacağınız CV’de farklı olacaktır. Yeni mezun olarak hazırlayacağınız CV rakipleriniz karşısında sizleri öne geçirecektir. YENİ MEZUN İÇİN CV ÖRNEĞİ? Öncelikle yeni mezun olarak hazırlayacağınız CV eğitim aldığınız okul hakkında detaylı bilgiler sunmalıdır. Örneğin; Başkent Üniversitesi mezunu iseniz o okula giriş puanınızdan tutun okulda dönem ve genel ortalamalarınıza kadar birçok veriyi CV’de yazmış olmanız gerekiyor. Okuduğunuz okulda aldığınız eğitimi ne kadar iyi anlatırsanız rakipleriniz karşısında şansınızı arttırırsınız. Bu yüzden CV hazırlarken, eğitiminizi iyi tanımlamanız gerekiyor. KATILDIĞINIZ ETKİNLİKLERİ DE BELİRTİN Yeni mezun olarak CV hazırlıyorsanız ve bir işvereni etkilemek istiyorsanız, Eğitim hayatınız boyunca katılmış olduğunuz etkinlikleri ve toplulukları yazmanız da fayda var. Örneğin; Doğa ile ilgili topluluklarda bulunduysanız, işvereninizin bu konuda hassasiyeti varsa onu etkileyebilirsiniz ve böylece işi kapabilirsiniz. […]

Üniversite veya liseyi bitirdikten sonra mezun statüsüne giriyorsunuz. Mezun olduktan sonra çeşitli sektörlerde iş aramak için yola koyulursunuz. Bu süreçte sizler için CV hazırlamak çok büyük önem taşıyor. Doğru şekilde CV taşıdığınız takdirde rakiplerinizin her zaman önüne geçersiniz. İş verenler hazırlanan CV’ye bakarak alım yapıyorlar. Bu sebepten dolayı CV hazırlarken özen göstermeniz gerekiyor.

İşyeri sahipleri hazırlamış olduğunuz CV’lere çok dikkat ediyorlar. Eğer kaliteli ve istenildiği gibi bir CV hazırlanmadıysanız şansınız maalesef çok az. Nasıl CV hazırlamanız gerektiği konusunda sizlere yardımcı olacağız. Yeni mezun olduysanız, hazırlayacağınız CV’de farklı olacaktır. Yeni mezun olarak hazırlayacağınız CV rakipleriniz karşısında sizleri öne geçirecektir.

YENİ MEZUN İÇİN CV ÖRNEĞİ?

Öncelikle yeni mezun olarak hazırlayacağınız CV eğitim aldığınız okul hakkında detaylı bilgiler sunmalıdır. Örneğin; Başkent Üniversitesi mezunu iseniz o okula giriş puanınızdan tutun okulda dönem ve genel ortalamalarınıza kadar birçok veriyi CV’de yazmış olmanız gerekiyor. Okuduğunuz okulda aldığınız eğitimi ne kadar iyi anlatırsanız rakipleriniz karşısında şansınızı arttırırsınız. Bu yüzden CV hazırlarken, eğitiminizi iyi tanımlamanız gerekiyor.

KATILDIĞINIZ ETKİNLİKLERİ DE BELİRTİN

Yeni mezun olarak CV hazırlıyorsanız ve bir işvereni etkilemek istiyorsanız, Eğitim hayatınız boyunca katılmış olduğunuz etkinlikleri ve toplulukları yazmanız da fayda var. Örneğin; Doğa ile ilgili topluluklarda bulunduysanız, işvereninizin bu konuda hassasiyeti varsa onu etkileyebilirsiniz ve böylece işi kapabilirsiniz. Yine aynı şekilde sağlık ile ilgili topluluklarda bulunmuş olmanız ile sağlık üzerine başvuracağınız işlerde size avantaj sağlayacaktır.

Yeni mezun olarak CV hazırlarken mutlaka tecrübeli kişilerden yardım isteyiniz. Eğitim aldığınız dönemde, aynı zamanda aldığınız belgeler sizler için büyük avantaj olacaktır. O belgeleri CV’ye mutlaka eklemenizi öneririz.

Unutmayın, CV hazırlamak sizleri öne geçirecektir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x