Yeni mezundan neden çok iyi çalışan olur?

3 Mart 2016 —

İş yerinde çalışan personellerin performansları incelendiğinde yeni mezunların diğer çalışanlara oranla yüksek performans sergiledikleri ortaya çıkmaktadır. Bu durum tüm yeni mezunlar için geçerli olmasa da genelleme yapılmaktadır. Yeni mezunlar, mezun oldukları eğitim kurumlarının günümüzün gereksinimlerine göre şekillendirilen eğitim sistemi ile donatılmasının bir sonucu olarak alanında uzman bireyler olarak okullarından mezun olmaktadırlar. Yeni mezunların yüksek performans sergilemelerindeki bir diğer neden ise, genç ve dinamik olmalarından kaynaklanmaktadır. Gençlerin enerjik yapısı sivil yaşamlarında olduğu kadar iş yaşamlarında da kendisini göstermektedir. Kısa sürede çözüme ulaşmayı seven genç bireyler iş yerinde işlerin aksamasından hoşlanmazlar ve sabırsızdırlar. Bu durum onların normalden daha fazla efor sarf ederek çalışmasının önünü açmaktadır. Böylece iş yerinde yeni mezunlar bu enerjileri ile diğerlerinden kolaylıkla ayrılmaktadır. Yorulmak bilmeyen bir anlayışla çalışan gençler iş yerlerinde en iyi çalışan olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedirler. Onların tek eksiği, tecrübedir. Ama tecrübe zamanla kazanılır ve ilk andan itibaren yeni mezunlar her gün öğrendiklerinin üzerine bir şeyler ekleyerek tecrübelerini oluşturmaya kısa sürede başlarlar. Yeni mezunların kolay öğrenen yapısı onların işi kısa sürede kavramasını da sağlamaktadır. Böylece iş ortamına kısa sürede adapte olarak onlardan bekleneni kolaylık vermeye başlarlar. Yeni mezunların sosyal ortamdaki başarılarının iş yaşamında da iş arkadaşlarıyla devam etmesi hem yeni mezun olan kişinin hem de diğer iş […]

İş yerinde çalışan personellerin performansları incelendiğinde yeni mezunların diğer çalışanlara oranla yüksek performans sergiledikleri ortaya çıkmaktadır. Bu durum tüm yeni mezunlar için geçerli olmasa da genelleme yapılmaktadır. Yeni mezunlar, mezun oldukları eğitim kurumlarının günümüzün gereksinimlerine göre şekillendirilen eğitim sistemi ile donatılmasının bir sonucu olarak alanında uzman bireyler olarak okullarından mezun olmaktadırlar.

Yeni mezunların yüksek performans sergilemelerindeki bir diğer neden ise, genç ve dinamik olmalarından kaynaklanmaktadır. Gençlerin enerjik yapısı sivil yaşamlarında olduğu kadar iş yaşamlarında da kendisini göstermektedir. Kısa sürede çözüme ulaşmayı seven genç bireyler iş yerinde işlerin aksamasından hoşlanmazlar ve sabırsızdırlar. Bu durum onların normalden daha fazla efor sarf ederek çalışmasının önünü açmaktadır. Böylece iş yerinde yeni mezunlar bu enerjileri ile diğerlerinden kolaylıkla ayrılmaktadır.

Yorulmak bilmeyen bir anlayışla çalışan gençler iş yerlerinde en iyi çalışan olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedirler. Onların tek eksiği, tecrübedir. Ama tecrübe zamanla kazanılır ve ilk andan itibaren yeni mezunlar her gün öğrendiklerinin üzerine bir şeyler ekleyerek tecrübelerini oluşturmaya kısa sürede başlarlar. Yeni mezunların kolay öğrenen yapısı onların işi kısa sürede kavramasını da sağlamaktadır. Böylece iş ortamına kısa sürede adapte olarak onlardan bekleneni kolaylık vermeye başlarlar.

Yeni mezunların sosyal ortamdaki başarılarının iş yaşamında da iş arkadaşlarıyla devam etmesi hem yeni mezun olan kişinin hem de diğer iş arkadaşlarının motivasyonunu sürekli yüksek tutmaktadır. Böylece iş ortamında samimi ve sıcak bir atmosfer oluşacak, herkes işi kendi iş yeri gibi çalışarak yerine getirecektir.

Yeni mezunların en iyi çalışan olmasının temel sebepleri arasında yeniliklere açık olmaları gelmektedir. Kısa sürede tıkanan işler için akılcı ve pratik çözümlerle işlerin işleyişine yeni bir anlayış getirmeleri de mümkün olmaktadır. Ayrıca aldıkları eğitimin yüksek derecede bilgi ve deneyim kazandırması onların iş yerlerine bilgilerle dolu birey olarak gelmelerini sağlamaktadır. Örneğin; üniversite eğitimi sırasında birçok aday bilgisayar dersi görmektedir. Böylece iş yerinde ki bilgisayarın kullanımı ile ilgili herhangi problem yaşamadan iş akışını sağlayabilmektedirler. Hatta biraz daha ileriye giderek, günümüz yeni mezunlarının teknoloji ile oldukça yakından ilgilendiklerini söyleyebiliriz. Bu teknoloji seferberliği onların olması gerekenden daha fazlasını yapmalarına imkan sağlamaktadır. İşlerin çalışmayan bir yazıcı nedeniyle tıkanmasına yeni mezunlar izin vermemektedir. Elinden geldiğince yazıcıya sıkışan kağıdın çıkarılması, kartuşun değiştirilmesi gibi detayların da farkında olmaları, işlerin sürekli bir akış içerisinde ilerlemesini kolaylaştırmaktadır.

Yeni mezunlar iş yerinde olması gerekenden fazla çalışmaya yatkındırlar. Mesainin bitimiyle birlikte eve gitmek yerine, tamamlanmayan işlerin tamamlanmasını gerçekleştirebilirler. Enerjilerini işlerine ayırdıklarından dolayı bu durum onlarda diğer çalışanlarda ki kadar yıpratıcı bir etki uyandırmamaktadır. Durum böyle olunca yeni mezun çalışanlar kendilerini kolaylıkla fark ettirebilmektedirler. İş yerinde yüksek performansla çalışarak en iyi katkıyı sağlamayı amaçlayan yeni mezun çalışanlar en iyi personel olma yolunda ilerlemektedir.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x