Türkçe CV mi, İngilizce CV mi hazırlamalı?

8 Şubat 2016 —

Türkiye’de birçok kurum iş ilanını İngilizce olarak veriyor. Bunun nedeni vakit kaybetmeden aradıkları en doğru adaya ulaşabilmektir. Özellikle çok uluslu şirketlerde İngilizce CV hazırlamak sizin için büyük avantaj olabilir. İngilizce CV hazırlamanın Türkçe CV hazırlamakdan çok büyük bir farkı yoktur.

Türkiye’de birçok kurum iş ilanını İngilizce olarak veriyor. Bunun nedeni vakit kaybetmeden aradıkları en doğru adaya ulaşabilmektir. Özellikle çok uluslu şirketlerde İngilizce CV hazırlamak sizin için büyük avantaj olabilir. İngilizce CV hazırlamanın Türkçe CV hazırlamakdan çok büyük bir farkı yoktur. Eğer dile tam hâkim değilseniz önce Türkçe bir CV hazırlayıp daha sonra onu İngilizce karşılığı olacak şekilde değiştirmek olacaktır. Bunun için Türkçe hazırladığınız CV’nizi İngilizce CV’niz için kullanabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz bu konuda örnekleri inceledikten sonra İngilizce CV hazırlamanız olur.

Çok uluslu şirketlerde ya da direkt yurt dışı bağlantılı olan firmalarda sürekli müşteri akışı, müşteri ziyareti, acente ziyaretleri olduğu için her zaman İngilizce bilen kişilere büyük avantajlar sağlanır. Bu tür şirketlere başvuru yapıldığında İngilizce CV hazırlamak iş başvurusunda avantaj sağlar. İş görüşmesine çağrılma şansınız artar hatta işe alınmada şansınızı artırmış olursunuz. Bugün gazetelerdeki ilanların çoğunun zaten İngilizce olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. İngilizce CV hazırlamak bazı pozisyon ve çok uluslu şirketlerde sizi öne çıkarır.

Uygun iş pozisyonlarında İngilizce hazırladığınız CV’ler yurtdışı bağlantılı şirketlerce tercih sebebidir. İngilizce CV hazırlamak iş başvurunuzu olumlu olarak etkileyecektir. Bu nedenle iş başvurusunda bulunurken, iş ilanı veren kurumu iyice araştırın, işin gerekliliklerini, pozisyonun durumunu inceleyin ve firmanın kimliğine uygun bir iş başvurusu yapın. Eğer İngilizce kullanma imkânı olmayan bir şirket ise İngilizce CV hazırlamak sizi “Overgualified” pozisyonuna düşürür ki bu da sizin için iyi bir durum değildir. “Overgualified” nedir? Gereğinden fazla nitelikli çalışan demektir. Çoğu kurum bu tür kişilerin şirketlerde fazla kalmayacağını ya da değişik istekleri olacağı için yeniden iş ilanına çıkacaklarını düşünerek çok fazla nitelikli insanları işe almazlar.
İngilizce CV hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Eğer CV’nizi İngilizce olarak hazırlamaya karar verdiyseniz dikkatli olmalısınız, CV’nizi büyük bir titizlik içinde hazırlamalısınız. Eğer İngilizce anadiliniz değilse İngilizce CV hazırlarken karşılaşılabilecek riskler vardır. Anadiliniz olmayan bir dile tam hakim olmanız ve tüm dil bilgisi kuralları bilmeniz olası değildir. CV’nizde yer alan bilgilerin doğru ve anlaşılır olmasına, yanlış bilgilerin verilmemesine, amacı ifade edip etmediğine dikkat edilmelidir.

İngilizce CV hazırlarken size şunları önerebiliriz. Öncelikle çok sayıda İngilizce CV örneği inceleyin. İncelediğiniz CV’ler size birçok fikir verecektir. Hatta burada gördüğünüz bazı kalıpları siz de kullanabilirsiniz. İngilizce Yazı Karakterleri Kullanın. İngilizce alfabede bulunmayan yabancı karakteri seçerseniz hata yapmış olursunuz. CV ’nizi hazırladıktan sonra kontrol etmeyi unutmayın. İmla ya da dil bilgisi hatasının olmaması sizin profesyonelliğinizi gösterir. CV’niz sade, anlaşılır ve akıcı olmalıdır. İngilizce olarak hazırladığınız CV’nizi başka insanlara kontrol ettirin. Böylece sizin gözünüzden kaçan hataları kontrol ettirdiğiniz kişi görebilir ve düzeltme imkânı olur.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x