Telefonda İş Görüşmesi Nasıl Yapılır?

25 Ocak 2016 —

İş görüşmeleri farklı standartlarda yapılabilir. Tüm şartlarda kendinizi en şekilde ifade edebilmek adına hazır bulunmanızda fayda vardır. İş görüşmelerinde farklı aşamalar bulunmaktadır.

İş görüşmeleri farklı standartlarda yapılabilir. Tüm şartlarda kendinizi en şekilde ifade edebilmek adına hazır bulunmanızda fayda vardır. İş görüşmelerinde farklı aşamalar bulunmaktadır. Bunlar arasında sizleri kendi ofislerine davet eden firmalar veya sizlerle telefon üzerinden iletişime geçerek bilgi almak isteyen firmalar. Bu iki görüşme türü içinde hazır olmanız büyük öneme sahiptir.

Yazımızın devamında telefonda iş görüşmesi nasıl yapılır, sorusunun üzerinde duracağınız. Ve detayları atlamamak adına maddeler şeklinde ilerliyoruz.

Her An Ulaşılabilir Olmalısınız:

ulasilir olmakFirmalar tarafından iş görüşmesine davet edilebilmeniz için veya telefonda sorulacak sorulara cevaplar verebilmeniz adın ilk olarak ulaşılabilir olmalısınız. Ulaşılabilir olmayan aday birçok firma tarafından geri dönüş yapılmadan elenmektedir. Bu nedenle genellikle tek bir şansınız vardır ve onu iyi kullanmanız gerektiğini unutmayın.

Söz Hakkı Sizde Olunca Konuşmalısınız

sirailekonusTelefonda iş görüşmesinde oldukça fazla soru sorulacaktır. Bu nedenle tüm sorulara netlikle cevap vermeden önce, söz alma sırasının sizde olduğunu bilmelisiniz. Beklemeli ve karşınızdaki insan kaynakları personelinin sözünün tamamlanmasının ardından cevaplar sunmalısınız.

Teşekkürü Unutmamalısınız

tesekkürTelefonda iş görüşmesine başlarken, sizi aradıkları için teşekkür ederek başlayın. Bu durum sizi diğer adayların önüne geçirecektir. Ayrıca size ulaşmalarının gurur kaynağı olduğunu ve bu durumdan kıvanç duyduğunuzu ifade edebilirsiniz. Oldukça etkileyici bir giriş olacaktır.Konuşmanız tamamlandığında, teşekkür ederek sonucu merakla beklediğinizi ifade etmeyi unutmayın. Bu sizlerin işi ne kadar önemsediğinizi gösterecektir. Ayrıca insan kaynakları personeli tarafından işe verdiğiniz değerden dolayı pozitif bir algı oluşturmanız oldukça yüksek ihtimallidir.

Soruya En Uygun Yanıtı Vermelisiniz:

cevap_verTelefonda sizlere sunulan soruya tam olarak istenilen yanıtı sunmalısınız. Size sorulan sorunun dışına çıkmadan cevaplar sunarak konunun dağılmasını engellemelisiniz. Ayrıca soruların dışına çıkmamak kurallara olan bağlılığınızın da ifadesi olacaktır.

Kısa Ve Öz Konuşmalısınız:

kısa öz konusTelefonda iş görüşmesi esnasında sizlere sorulan sorular muhtemelen ön mülakat amacıyla iletilmektedir. Bunun sebebi, mülakata en doğru adayları davet etmektir. Bu durumda sizlere iletilecek olan sorulara en kısa ve öz cevapları sunarak telefonda zaman kaybetmeden etkili iletişim kurabildiğinizi ispatlamalısınız. Uzun konuşmak, yüz yüze bir iletişim olmadığından dolayı konunun dağılmasına neden olabilir. Bu durum ise sizler adına olumsuz sonuçlar doğrulabilir.

Kibar Olmayı Her An Sürdürmelisiniz:

kibarSizlere ulaşan firmalar, ilk teması sizleri görmeden kurabilirler. Bu durumda ses tonu, diksiyon ve konuşma tarzınızla onlara nasıl birisi olduğunuzu ifade edebilirsiniz. Kibar ve enerjik bir konuşma sizler hakkında olumlu bir yargı oluşmasında oldukça etkili olacaktır. Ayrıca sesiniz karşı tarafın rahatlıkla duyacağı bir tonda olmalıdır.

Sessiz Bir Ortamda Konuşmalısınız

sesizEğer telefon görüşmesi esnasında gürültülü bir yerde iseniz, sessiz bir yere geçmeniz faydanıza olacaktır. Çünkü görüşme esnasında yönlendirilecek olan soruları anlamayabilir veya yanlış anlayabilirsiniz. Bu durumda hatalı cevaplar verebilir yada sürekli “anlamadım, tekrarlar mısınız” gibi ifadelerde bulunabilirsiniz. Ve sizin hakkınızda olumlu bir yargı oluşturmasına engel olacak bu durum sonraki aşamaya geçmenize neden olabilir. Sessiz ve sakin bir ortamda konuşmak, her iki tarafından ne demek istediğini en doğru şekilde anlamasına katkı sağlayacaktır.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x