Stajyer CV’si Nasıl Hazırlanır?

25 July 2017 —

Stajyer CV’si normal CV ile benzerlik gösterir. Önemli farklardan biri stajyer CV’sinde daha az bilgilerin olmasıdır. Deneyim olmadığı için özgeçmişin detaylı ve özenli anlatılması çok önemlidir. Özgeçmişinizi anlaşılabilir ve akıcı bir dille anlatın. Kendilerini ve geçmişlerini en iyi anlatabilen, karşı tarafa aktarabilen işi hak kazanacaktır. İmla kurallarına dikkat etmeniz de elenmenizi engeller. Stajyer CV’si çok net hazırlanmalı, başvuru yaptığınız kişi CV’nizi okurken kafasında soru işaretleri kalmamalı. Stajyer CV’sinde genel anlatımdan ziyade net anlatım çok önemlidir. Örneğin; “Ankara Üniversitesini başarı ile bitirdim” demek yerine “Ankara üniversitesinden 3,40 ortalama ile başarıyla mezun oldum” gibi kendinizi net anlatın. Bu gibi net anlatımlarla CV’niz diğer CV’lerin önüne geçecektir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, CV başlangıcını isim ve iletişim bilgilerinizle başlamanız önemli. Genel anlamıyla normal CV gibi hazırlayabilirsiniz. Verdiğiniz bilgilerin doğru olması önemli. CV kontrolü sonrası yanlış bilgi verdiğiniz ortaya çıktığında sizin için kötü bir başlangıç olabilir. Gereksiz Bilgilere Yer Vermeyin İş deneyimleriniz olmadığı için CV’niz kısa kalabilir. CV yazmak için sırf dolu gözüksün diye laf kalabalığı yapmayın. Bunun yerine becerilerinizden ve hobilerinizden bahsedebilirsiniz. Katıldığınız kurs yâda seminerleri eklemelisiniz. Son olarak şirkete katacaklarınız, öğrenecekleriniz ve ilerideki profesyonel iş hayatında kendinizi görmek istediğiniz yeri belirtebilirsiniz. Vereceğiniz referansların şirket tarafından kesinlikle aranacağını unutmayın. Bu yüzden doğru bilgiler verin. […]

Stajyer CV’si normal CV ile benzerlik gösterir. Önemli farklardan biri stajyer CV’sinde daha az bilgilerin olmasıdır.

Deneyim olmadığı için özgeçmişin detaylı ve özenli anlatılması çok önemlidir. Özgeçmişinizi anlaşılabilir ve akıcı bir dille anlatın. Kendilerini ve geçmişlerini en iyi anlatabilen, karşı tarafa aktarabilen işi hak kazanacaktır.

İmla kurallarına dikkat etmeniz de elenmenizi engeller. Stajyer CV’si çok net hazırlanmalı, başvuru yaptığınız kişi CV’nizi okurken kafasında soru işaretleri kalmamalı. Stajyer CV’sinde genel anlatımdan ziyade net anlatım çok önemlidir.

Örneğin; “Ankara Üniversitesini başarı ile bitirdim” demek yerine “Ankara üniversitesinden 3,40 ortalama ile başarıyla mezun oldum” gibi kendinizi net anlatın. Bu gibi net anlatımlarla CV’niz diğer CV’lerin önüne geçecektir.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, CV başlangıcını isim ve iletişim bilgilerinizle başlamanız önemli. Genel anlamıyla normal CV gibi hazırlayabilirsiniz. Verdiğiniz bilgilerin doğru olması önemli. CV kontrolü sonrası yanlış bilgi verdiğiniz ortaya çıktığında sizin için kötü bir başlangıç olabilir.

Gereksiz Bilgilere Yer Vermeyin

İş deneyimleriniz olmadığı için CV’niz kısa kalabilir. CV yazmak için sırf dolu gözüksün diye laf kalabalığı yapmayın. Bunun yerine becerilerinizden ve hobilerinizden bahsedebilirsiniz. Katıldığınız kurs yâda seminerleri eklemelisiniz.

Son olarak şirkete katacaklarınız, öğrenecekleriniz ve ilerideki profesyonel iş hayatında kendinizi görmek istediğiniz yeri belirtebilirsiniz. Vereceğiniz referansların şirket tarafından kesinlikle aranacağını unutmayın. Bu yüzden doğru bilgiler verin. Referans için sizi iyi anlatabilecek kişi bilgilerini verin. Arkadaş yâda aile bilgilerini referans olarak vermeyin.

Unutmayın stajınız sizin en iyi iş deneyiminiz olabilir. İlerde CV’nizde ilk adımda yer alacak bilgi stajınız olacaktır. Doğru bir CV ile gerçekten iyi bir yerde stajınızı yapabilir ve ileriki CV’niz için iyi bir referans olabilir.

Şimdiden kolay gelsin.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Yönetici Sekreteri CV Örnekleri

Yönetici Sekreteri CV ÖrnekleriHakan Aykol | 10 August

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x