On yıl evvel olmayan geleceğin meslekleri nelerdir?

13 Mart 2016 —

Teknoloji çağında yaşamamız yeniliklerin kısa süre içerisinde kendisini göstermesi ile sonuçlanmaktadır. Bu yenilikler o kadar hızlı gerçekleşmektedir ki çoğu zaman haberimiz bile olamamaktadır.

Teknoloji çağında yaşamamız yeniliklerin kısa süre içerisinde kendisini göstermesi ile sonuçlanmaktadır. Bu yenilikler o kadar hızlı gerçekleşmektedir ki çoğu zaman haberimiz bile olamamaktadır. Günümüzde kullanılan cep telefonlarının sadece 6 ay sonra nasıl şekil alabileceğini şimdiden kestirmek oldukça güç olmaktadır. Çünkü, teknoloji kısa sürede şaşırtıcı sonuçlar doğurmaktadır.

Geçmişten günümüze değişen ve gelişen teknoloji kendisini birçok alanda hissettirmiştir. Farklı alanlarda yaşanan farklı gelişmeler kendisine yeni bir sektör doğurarak yeni mesleklerin ortaya çıkmasına ortam sağlamıştır. Yeni mesleklerin ortaya çıkması hizmetlerin kusursuzca yerine getirilmesi ve teknolojinin gereklerinin sağlanması amaçlanarak ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda her yeni meslek geleceğe yapılan yatırımların birer sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte on yıl önce olmayan fakat şimdi hayatımızda yer edinen ayrıca gelecekte de olacak mesleklerden bazıları;

Tablet Sevis Uzmanı:

Tablet Tamirciliği

Tabletler akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza girmiştir. Tabletlerin günümüzde bu kadar yaygınlaşmadan önce var olması tablet tamirciliğinin ortaya çıkmasını sağlayamamıştır. Çünkü bu yeni teknoloji yeterince yaygınlaşmamıştır. Fakat günümüzde hemen hemen her yerde bir tablet tamircisi bulmak mümkün hale gelmiştir. Çünkü bu teknoloji 10 yıl önce yokken, şuan da insanlar tarafından benimsenen bir ürün olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle de bu ürünlerin arızalanması durumunda tamir edilmesi gerektiğinden bu mesleğe olan talep de artmaktadır.

Mobil Uygulama Geliştiricisi:

Mobil app geliştiricisi

Özellikle akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte, uygulamalara duyduğumuz ihtiyaçta artmıştır. Kişilerin ihtiyaçlarına göre uygulamalar hazırlamak ve bundan gelir elde etmek oldukça talep gören meslekler haline gelmektedir. Çünkü insanların uygulamalara ulaşması artık oldukça kolaydır ve hemen hemen herkes akıllı telefon kullanımına yönelmektedir. Gelecekte de var olacağı düşünülen bu teknoloji de yerini almak oldukça mantıklı.

Sosyal Medya Uzmanı:

sosyal medya uzmanı

İnternet çağında yaşadığımızdan dolayı, firmaların internete gereken değeri vermesinin bir sonucu olarak sosyal medya uzmanlığı mesleği ortaya çıkmaktadır. Kısa sürede milyonlarca insana ulaşma imkanı sunan sosyal medya ortamını en etkili şekilde kullanarak insanlar üzerinde bırakılmak istenilen etkinin oluşturulması adına önemi giderek artan meslekler arasında yer almaktadır. Ayrıca sosyal medya platformlarının her geçen gün değer kazanması bu mesleğinde önemini arttırmaktadır.

İş Güvenliği Uzmanı:

iş güvenliği

Aslında benzer görevlerde uzun yıllardır hizmet sunan firmalar veya kişiler bulunmaktaydı. Fakat yasal olarak bazı düzenlemelere gidilmesi ve getirilen zorunluluklar yeni bir meslekmiş gibi birden patlayan bir sektörün habercisi olmaktadır. Çalışma esnasında personellere gerekli güvenlik eğitiminin verilmesi, iş kazalarının önüne geçilmesi gibi detayları bünyesinde barındıran bu meslek, günümüzde her firmanın bünyesinde en az bir personel bulundurması zorunluluğu getirilen bir meslek haline dönüşmüştür.

İçerik Yönetimi:

Content uzmanı

İnternet ortamında gerek firmalara özel gerekse de kişilere özel olarak içerikler hazırlamak bir meslek haline gelmektedir. Sosyal medya veya blog yada web sitesi fark etmeksizin ihtiyaçlara en uygun şekilde içerikler hazırlayarak kullanıcı deneyimi üst düzeyde tutmak amaçlanmaktadır. Bunun gerçekleştirilebilmesi için de içerik yönetimi adı altında içeriklerin nasıl şekillendirileceği, nasıl bir politika izleneceği gibi detaylar planlanmaktadır.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x