Mülakat Korkusu için Ne Yapmalıyım

9 July 2017 —

Okulunuzdan mezun oldunuz iş arıyorsunuz veya işinizden ayrıldınız yeni bir iş bulmalısınız. Diplomanıza göre ya da mesleğinize göre bir iş arıyorsunuz. Fakat iş görüşmelerinde yapılan mülakatlar sizi korkutuyor. Mülakat korkusu aslında sizin çok uygun olduğunuz bir işi kaybetmenize sebep olabilir. Mülakat korkusuyla hata yapabilir, tedirgin davranabilir ve bu sizin görüşme esnasında konuşmalarınıza anlatımınıza ve hareketlerinize yansıyabilir. Öncelikle mülakata gideceğiniz şirketi iyi araştırmalısınız. Öncede şirketin geçmişini ve şuan ki durumunu araştırın. Şirket hakkında detaylı bir bilgi sahibi olun. Kesinlikle mülakata giderken dış görünüşünüze dikkat edin. Günlük bir görüşme olmadığının bilincinde olarak, mülakata girerken takım elbise tarzında kıyafetler giyinmelisiniz. Erkekler kesinlikle saç-sakal tıraşı olmalı. Güzel parfümlerde ilk izlenim için önemli. Bayanlar genelde her koşulda giyimlerine dikkat derler fakat mülakat sırasında daha özenli olmalısınız. İlk izleniminizin cv niz kadar önemli olduğu bilmelisiniz. Beden dilini iyi kullanmalısınız. Kesinlikle strese yer vermemelisiniz. Ağırbaşlı ve sakin görünmeye çalışın. Kesinlikle oturduğunuz yeri mülakatı yapacağınız kişiyle karşılıklı seçin. Asla gözlerinizi kaçırmayın. Mülakatlarda göz teması önemlidir. Stres yapıp heyecanınızı asla karşınızdaki kişiye belli etmeyin. Rahat görünün ve kısık sesle konuşmayın. Kendinden emin gür bir ses tonuyla konuşun. Duraklamadan akıcı konuşmaya özen gösterin. Bazı yetkililer mülakat sırasında fazla samimi davranır, sizin seviyenizi ölçmek için bir oyundur bu. Asla o rahatlıkla gevşemeyin. […]

Okulunuzdan mezun oldunuz iş arıyorsunuz veya işinizden ayrıldınız yeni bir iş bulmalısınız. Diplomanıza göre ya da mesleğinize göre bir iş arıyorsunuz. Fakat iş görüşmelerinde yapılan mülakatlar sizi korkutuyor. Mülakat korkusu aslında sizin çok uygun olduğunuz bir işi kaybetmenize sebep olabilir. Mülakat korkusuyla hata yapabilir, tedirgin davranabilir ve bu sizin görüşme esnasında konuşmalarınıza anlatımınıza ve hareketlerinize yansıyabilir.

Öncelikle mülakata gideceğiniz şirketi iyi araştırmalısınız. Öncede şirketin geçmişini ve şuan ki durumunu araştırın. Şirket hakkında detaylı bir bilgi sahibi olun.

Kesinlikle mülakata giderken dış görünüşünüze dikkat edin. Günlük bir görüşme olmadığının bilincinde olarak, mülakata girerken takım elbise tarzında kıyafetler giyinmelisiniz. Erkekler kesinlikle saç-sakal tıraşı olmalı. Güzel parfümlerde ilk izlenim için önemli. Bayanlar genelde her koşulda giyimlerine dikkat derler fakat mülakat sırasında daha özenli olmalısınız. İlk izleniminizin cv niz kadar önemli olduğu bilmelisiniz.

Group Of Businesspeople Interviewing Man In Office

Beden dilini iyi kullanmalısınız. Kesinlikle strese yer vermemelisiniz. Ağırbaşlı ve sakin görünmeye çalışın. Kesinlikle oturduğunuz yeri mülakatı yapacağınız kişiyle karşılıklı seçin. Asla gözlerinizi kaçırmayın. Mülakatlarda göz teması önemlidir. Stres yapıp heyecanınızı asla karşınızdaki kişiye belli etmeyin. Rahat görünün ve kısık sesle konuşmayın. Kendinden emin gür bir ses tonuyla konuşun. Duraklamadan akıcı konuşmaya özen gösterin.

Bazı yetkililer mülakat sırasında fazla samimi davranır, sizin seviyenizi ölçmek için bir oyundur bu. Asla o rahatlıkla gevşemeyin. Tam tersi sert bir konuşma içerisine girip sizi germeye çalışabilir, tepkilerinizi ölçmek isteyebilir. Dikkatli olun ve seviyenizi aşmayın. Mülakatı yapan yetkiliyi çok iyi dinleyin. Size bir soru sorulduğunda bilmiyorsanız bunu açıksa söylemenizde fayda var. Bilmiyorsanız bilmiyorum deyin. Karşınızdaki sözünü bitirmeden asla lafa atlamayın. Sözünü kesmeyin. Bu davranışınız saygısızlık olarak algılanabilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x