Linkedin Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

26 Şubat 2016 —

Sosyal iş ağlarının en önemlilerinden biri olan Linkedin, insanların profesyonel anlamda iş ve kariyer  geliştirmek amacıyla paylaşımlarda bulunduğu bir sosyal sitedir. Linkedin 2003 yılında kurulmuştur

Sosyal iş ağlarının en önemlilerinden biri olan Linkedin, insanların profesyonel anlamda iş ve kariyer  geliştirmek amacıyla paylaşımlarda bulunduğu bir sosyal sitedir. Linkedin 2003 yılında kurulmuştur. İş ve kariyer fırsatları sağlayarak insanların sosyal ağ kurmalarına olanak sağlamaktadır. İş iletişiminde son derece önemli bir web platformudur.

Linkedin yaşayan bir Özgeçmiş, bir tür CV’dir

Linkedin aynı zamanda yaşayan ve sürekli gelişen gerçek bir CV hizmetidir. İnsanlar burada Özgeçmiş oluşturup, özgeçmişleri sürekli yenilemekte hatta makale ve uzmanlık alanlarına uygun yazılar yayınlayarak mesleki gelişime katkı sağlamaktadırlar. Bu nedenle Linkedin rakip siteler arasında hızla yükselmiş ve tartışmasız bir şekilde çok kullanılan bir iş ağı platformu olarak kendini konumlandırmıştır. Bu platform çok iyi kullanılması durumunda çalışanlar ve çalışan arayan kurumlar için son derece yararlıdır. Çünkü burada oluşmuş CV’ler günceldir. Burada insanların paylaşımları ve yazıları kişilerle ilgili önemli değerlendirmeler yapılmasına olanak sağlar.

Linkedin tüm dünyada yaygın olarak kullanılan sosyal iş ağıdır

Linkedin bugün bir sosyal medya platformu olarak gösterilmektedir ki bu doğrudur. Çünkü bu platformdan iş dışında alanına uygun iş dünyası ile ilgili paylaşımlar da yapılmaktadır. Çalışanlar buradaki paylaşımlarda çok özenli olmalıdırlar çünkü gelecekte iş görüşmesine çağrıldıklarında istenmeyen paylaşımların görüşmede gündeme gelmesi olasıdır. Bugün yapılan araştırmalara göre Linkedin’de kullanıcıların yaklaşık %80’i Linkedin’i iş amacıyla kullanmaktadır.

Linkedin sürekliliği olan altyapısı gelişmiş bir platformdur

Linkedin sağlam altyapısı nedeniyle geniş bir veri havuzu barındırırken, bu verilerden çalışanların ve kurumların istifade etmelerini sağlar. Lİnkedin’de CV oluşturmak avantajlıdır çünkü sizin özgeçmişiniz “Dünyanın en büyük profesyonel ağı” Linkedin de hem yerel hem de global şirketlerin sizi fark edebilmesine açıktır.

Linkedin amacına uygun kullanılan kariyer sitelerinin başında gelmektedir

Hemen aklımızı şu soru gelebilir,  Linkedin’i nden kullanalım? Artık, biliyoruz ki günümüzde iş görüşmesine çağrılırken kişilerin sosyal medya hesaplarına bakılıyor. Sosyal ağlardaki profiller çok önemli, Linkedin de bir sosyal ağ, dolayısıla buradaki paylaşımlar da çok önemlidir. Tüm dünyada olduğu gibi Linkedin’in tam olarak herkes tarafından amacına uygun kullanıldığını söyleyemesek dahi büyük bir çoğunluk bu iş platformunu amacına uygun olarak kullanmaktadır.

Biz size bu platformu kullanmanızı öneriyoruz, çünkü:  Linkedin iş dünyasının en önemli sosyal ağıdır. Hedeflediğiniz kariyer alanları bu alanları bünyesinden barındıran şirketler oradadır. Eğer bir şirketseniz işinize en uygun aday profili Linkedin’de bulunmaktadır. Sektörünüzle ilgili haberler, mesleki yayınlar, literatür bu platform üzerinde veri güncellemektedir. Son olarak çalışanlara tavsiyemizdir. Linkedin’e üye olurken bir araştırma yapın, bu araştırmada çokça Linkedin profilini inceleyin, kendinize uygun bulduklarınızı not edin. Dikkatli bir çalışma ile kendinizi en iyi ifade edebileceğiniz bir CV hazırlayın. Bu platformun ciddiyetine uygun fotoğraf kullanın. Yazdıklarınızda abartıdan kaçının. Linkedin’i iş amacı dışında kullanmayın.

Etiketler
1.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x