Kariyerleri ile dikkat çeken erkek film karakterleri

3 Mart 2016 —

Kitleleri kolayca etkileyebilecek bir güce sahip olmak herkesin yapabileceği bir iş değildir. Film karakterleri bu mesajı oldukça kolay bir şekilde izleyenlere verebilirler. Hatta hissettirmek istediklerini, seyircileri ağlatarak bile hissettirebilirler.

Kitleleri kolayca etkileyebilecek bir güce sahip olmak herkesin yapabileceği bir iş değildir. Film karakterleri bu mesajı oldukça kolay bir şekilde izleyenlere verebilirler. Hatta hissettirmek istediklerini, seyircileri ağlatarak bile hissettirebilirler. Bu kadar güçlü ifadelere sahip olan film karakterleri sizce nasıl bir kariyere sahiptir? Film karakterlerinden birkaçını örnek vererek bir inceleme gerçekleştirelim;

Leonardo Di Caprio

Leonardo Di Caprio

Başarılı oyuncu, ilk kamera tecrübesini 3 yaşındayken, şov programına katılarak gerçekleştirdi. 1989 yılında ise, dizilerde rol almaya başlayan oyuncu, kariyerinin şekillenmesine tam olarak bu diziler sayesinde başladı. Dizilerde başlayan kariyer süreci Tinanic gibi unutulmaz bir filmle zirveye ulaşmıştır. Bu filmi izleyenler Leonardo Di Caprio’nun unutulmaz performansını hatırlayacaktır. 3 yaşında şov programına çıkan ünlü oyuncu, günümüzde ise muhteşem bir servete ve tüm dünyaya mal olmuş bir kariyere sahiptir.

Tom Cruise

Tom Cruise

ABD’li başarılı oyuncunun kariyeri yıldızlar kadar parlak. Amerika’da ilkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini tamamlayan Tom Cruise, gelecekte kendisini oyuncu olarak düşünmüyordu. Farklı mesleklere olan ilgisi bilinen Cruise’nin sahneye ilk adım attığı yer ise, lisedeki bir oyundur. Lisedeki tiyatro oyununda sahne alarak, sahne kariyerine ilk adımı atan oyuncu, bu sahnenin ardından dünyaya mal olan bir yıldız olacaktır. 1979 yılında ilk sinema filminde yer alan oyuncu ilerleyen süre içerisinde filmlerin aranan oyuncusu olacaktır. Öyle ki “Görevimiz Tehlike” serisinin 2. Filmi için yaklaşık olarak 75 milyon dolar teklif alan oyuncu, en yüksek ücret alan oyuncu olarak seçilmiştir.

Tom Hanks

Tom Hanks

Foto: Matt Sayles/AP/dapd

ABD’li oyuncunun kariyeri oldukça dikkat çekici cinsten. Orta okul ve lise yıllarında eğitim aldığı dönemde oldukça başarısız bir öğrenci olan Hanks bu başarısızlığını piyeslerde unutturmuş. Okulda öğretmenleri tarafından pek ilgi gösterilmeyen öğrenci olması, onu oldukça üzmüş. Fakat kendisini lise piyeslerinde ve kolej tiyatrosunda bulunca yeteneklerinin farkına varmaya başlamış. Oyunculuğa olan yeteneğini ilk olarak TV dizilerinde rol almaya başlayarak gösteren oyuncu bir süre sonra sinema filmlerinde yer almaya başlamıştır. Oyunculuğu her şey den üstün görerek filmlerdeki rolüne kendini kaptıran özelliği sayesinde tüm rollerini en gerçekçi bir şekilde izleyenlere hissettirebilmektedir. Philadelphia filmini izlemeyen neredeyse yoktur. Bu film için yaklaşık olarak 15 kilo verdi. Onun çıkış yaptığı filmler arasında Apollo 13 bulunmaktadır. Uzay filmlerine yeni bir boyut kazandıran oyuncu efsane filmler arasında yer alan “Yeşil Yol” da unutulmaz bir performansa imza atmıştır. Birçok ödül alan oyuncu günümüzde başarı kariyeriyle adından söz ettiren oyuncular arasında yer alıyor.

Aamir Khan

Aamir Khan

Hint sinemasının tartışmasız en tanınan oyuncusudur. Hint sinemasına sağladığı katkılar övgüyü hak etmektedir. Oyunculuğa başlaması ise amcasının desteği ile olmuştur. Amcasının yardımıyla sahnelerde yerini almaya başlayan Aamir Khan, Hint sinemasına unutulmaz eserler bırakmıştır. Onun filmlerdeki başarılı performansı her filminin Hint sinemasını aşarak, dünya sinemasına katkı sağlamasına neden olmuştur. Ghajini veya Her Çocuk Özeldir gibi filmleri izlemeyenler neredeyse yoktur. Onun filmlerdeki başarısı ve oyunculuğundaki örnek davranışları UNİCEF tarafından barış elçisi seçilmesini sağlamıştır. Hatta 2. Defa barış elçisi seçilerek oyunculuğundaki başarısını dünya adına kullanmıştır. Günümüzde ise 2016 yılında vizyona girmesi beklenen yeni bir film ile kariyerine kesintisiz olarak devam etmektedir.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
CV Nasıl Hazırlanır?

CV Nasıl Hazırlanır?Berna Ak | 11 Ocak

0
Would love your thoughts, please comment.x