İşten Ayrılırken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Konu

17 August 2017 —

İşinizden çeşitli sebeplerle memnun olmayabilirsiniz. Bu da beraberinde mevcut işinizden ayrılmanız ve yeni bir iş arayışına girmenizle devam eden bir süreç demektir. Bu, kolay olmayan ve doğru yönetilmesi gereken bir süreçtir. İşte işten ayrılırken dikkat etmeniz gerekenler: Mevcut işinizde son dakikaya kadar profesyonel davranmaya ve işinize gereken önemi vermeye devam edin. İşinizi bırakıyorsunuz diye, işlerinizi eksik ve dikkatsiz bir şekilde yapmaya başlamayın. Son dakikaya kadar kaliteli işler çıkarmak için çabalayın ve konsantrasyonunuzun bozulmasına izin vermeyin. Böylece insanlar sizin hakkınızda çok olumlu görüşlere sahip olup sizi iyi hatırlayacaktır. İşten ayrılırken çalışanlarınızla, iş arkadaşlarınızla ve yöneticilerinizle çok iyi ilişkiler içerisinde ayrılmaya özen gösterin. Tam da bu son aşamada, kimseyle aranızı bozmayın. Bir daha görmeyeceğinizi sansanız da, kimin nerede tekrar karşınıza çıkacağını önceden kestiremezsiniz. Tam aksine, eğer işinizden iyi ilişkilerle ayrılırsanız ileride doğabilecek fırsatlarda, bu ilişkileri kolayca kullanabilirsiniz. Mevcut işinizden neden ayrılmak istediğinizi net bir şekilde ifade edin. Çalıştığınız ortamdaki kişilerin kendilerince çıkarımlar yapmasına ve bunları kendi aralarında konuşmalarına fırsat vermeyin. İşten neden ayrılıyor olduğunuz konusunda net bir tavır sergileyin ve bunu insanlara doğru bir şekilde ifade ettiğinizden emin olun. Yeni bir iş ararken, işinizden neden ayrılmayı düşündüğünüzü ve yeni işinizden neler beklediğinizi kafanızda netleştirin. Eğer, mevcut işinizden ayrılmayı ve başka bir işte çalışmayı […]

İşinizden çeşitli sebeplerle memnun olmayabilirsiniz. Bu da beraberinde mevcut işinizden ayrılmanız ve yeni bir iş arayışına girmenizle devam eden bir süreç demektir. Bu, kolay olmayan ve doğru yönetilmesi gereken bir süreçtir. İşte işten ayrılırken dikkat etmeniz gerekenler:

  1. Mevcut işinizde son dakikaya kadar profesyonel davranmaya ve işinize gereken önemi vermeye devam edin. İşinizi bırakıyorsunuz diye, işlerinizi eksik ve dikkatsiz bir şekilde yapmaya başlamayın. Son dakikaya kadar kaliteli işler çıkarmak için çabalayın ve konsantrasyonunuzun bozulmasına izin vermeyin. Böylece insanlar sizin hakkınızda çok olumlu görüşlere sahip olup sizi iyi hatırlayacaktır.
  2. İşten ayrılırken çalışanlarınızla, iş arkadaşlarınızla ve yöneticilerinizle çok iyi ilişkiler içerisinde ayrılmaya özen gösterin. Tam da bu son aşamada, kimseyle aranızı bozmayın. Bir daha görmeyeceğinizi sansanız da, kimin nerede tekrar karşınıza çıkacağını önceden kestiremezsiniz. Tam aksine, eğer işinizden iyi ilişkilerle ayrılırsanız ileride doğabilecek fırsatlarda, bu ilişkileri kolayca kullanabilirsiniz.
  3. Mevcut işinizden neden ayrılmak istediğinizi net bir şekilde ifade edin. Çalıştığınız ortamdaki kişilerin kendilerince çıkarımlar yapmasına ve bunları kendi aralarında konuşmalarına fırsat vermeyin. İşten neden ayrılıyor olduğunuz konusunda net bir tavır sergileyin ve bunu insanlara doğru bir şekilde ifade ettiğinizden emin olun.
  4. Yeni bir iş ararken, işinizden neden ayrılmayı düşündüğünüzü ve yeni işinizden neler beklediğinizi kafanızda netleştirin. Eğer, mevcut işinizden ayrılmayı ve başka bir işte çalışmayı düşünüyorsanız, bu yeni işin size daha fazla değer katması gerektiğinin bilincinde olun. Bu değer, daha fazla gelişim fırsatı, daha iyi bir çalışma ortamı ve daha fazla maaş olabilir. Bu süreçte ne istediğinizi iyi bir şekilde belirlemeli ve doğru seçimler yapmalısınız.
  5. Gerekirse bu süreçte ne yapacağınıza karar vermek, CVnizi düzenlemek, iş bulmak veya ne tarz bir şirketin ve işin size uygun olduğunu anlayabilmek için profesyonel yardım alın. Kariyer danışmanları ya da yaşam koçları, sizin kendinizi tanımanıza ve ne yapmak istediğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır.
  6. Yeni işinizde size artı değer katacağınızı düşündüğünüz şeyleri kendinize katmaya başlayın. Yeni işiniz, sizin için yepyeni bir sayfa ve bu sayfayı mutlaka iyi değerlendirmelisiniz. Bunun için bazı eğitimler alarak ya da danışmanlık hizmetleriyle yeni işinizde kullanabileceğiniz yeterlilikleri kazanmaya bir an önce başlamalısınız.

Yeni bir iş arama süreci için CV’nizi de güncellemelisiniz. Cvlogin ile CV taslaklarına göz atın ve size en uygun olanını seçip, iş aramaya başlayın.

Tags
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x