İşsizlik Maaşı Nasıl Hesaplanır?

23 July 2017 —

İşsizlik maaşı nedir? İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde sigortalı olarak çalışıp, bu işyerindeki hizmetiniz işsizlik maaşını hak kazanma şartlarına uygun olarak biterse, kanun kapsamında belli bir süre ve miktarda yapılan ödemedir. İşsizlik maaşından kimler yararlanabilir? Haklı fesih durumunda işçi kendi isteği ile işten ayrıldığı halde işsizlik maaşı alabilir. İş yerinin batması, kapanması yada el değiştirmesi ile işten çıkarılması halinde işsizlik ödeneği almayı hak kazanır. İş verenin maaş ödememesi, geciktirmesi yada eksik vermesi gibi nedenlerde kişi istifa ederse bu durumda haklı fesih olur ve işsizlik maaşını alabilir. İşten ayrılmadan önceki 4 ay prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak kaydıyla, son 3 yıl içinde en az 600 gün primi olması işsizlik maaşını almaya hak kazanma şartlarındandır. Kişi işten ayrıldıktan sonraki 1 ay içinde kuruma işsizlik maaşı için başvurması gerekir. İŞKUR’a şahsen giderek başvurunuzu yapabilirsiniz yada internet üzerinden İŞKUR’un web sayfasından başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. İşsizlik maaşı nasıl hesaplanır? Sigortalının son 4 aylık primi esas alınarak, günlük ortalama brüt kazancının %40 ı olarak günlük işsizlik ödeneği hesaplanır. Çıkan günlük işsizlik ödeneği  30 ile çarpılarak aylık işsizlik maaşı tutarınız ortaya çıkar. Bu aylık tutar, aylık asgari ücretin %80’ini geçemez. İşsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir kesintiye uğrayamaz. İşsizlik maaşını hesaplamak için, internette işsizlik maaşı hesaplama formlarını kullanarak […]

İşsizlik maaşı nedir?

İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde sigortalı olarak çalışıp, bu işyerindeki hizmetiniz işsizlik maaşını hak kazanma şartlarına uygun olarak biterse, kanun kapsamında belli bir süre ve miktarda yapılan ödemedir.

İşsizlik maaşından kimler yararlanabilir?

Haklı fesih durumunda işçi kendi isteği ile işten ayrıldığı halde işsizlik maaşı alabilir. İş yerinin batması, kapanması yada el değiştirmesi ile işten çıkarılması halinde işsizlik ödeneği almayı hak kazanır. İş verenin maaş ödememesi, geciktirmesi yada eksik vermesi gibi nedenlerde kişi istifa ederse bu durumda haklı fesih olur ve işsizlik maaşını alabilir. İşten ayrılmadan önceki 4 ay prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak kaydıyla, son 3 yıl içinde en az 600 gün primi olması işsizlik maaşını almaya hak kazanma şartlarındandır.

Kişi işten ayrıldıktan sonraki 1 ay içinde kuruma işsizlik maaşı için başvurması gerekir. İŞKUR’a şahsen giderek başvurunuzu yapabilirsiniz yada internet üzerinden İŞKUR’un web sayfasından başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İşsizlik maaşı nasıl hesaplanır?

Sigortalının son 4 aylık primi esas alınarak, günlük ortalama brüt kazancının %40 ı olarak günlük işsizlik ödeneği hesaplanır. Çıkan günlük işsizlik ödeneği  30 ile çarpılarak aylık işsizlik maaşı tutarınız ortaya çıkar. Bu aylık tutar, aylık asgari ücretin %80’ini geçemez.

İşsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir kesintiye uğrayamaz.

İşsizlik maaşını hesaplamak için, internette işsizlik maaşı hesaplama formlarını kullanarak alacağınız aylık işsizlik maaşını ve toplam ücreti net bir şekide öğrenebilirsiniz.

İşsizlik maaşı aldığınız süre içerisinde genel sağlık sigortasından da faydalanırsınız. Sağlık sigortanız devlet tarafından ödenir. Ayrıca İŞKUR’a işsizlik maaşı için başvurduğunuzda sizin için bir kayıt oluşturulur. Bu kayıt sayesinde kurumun

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
CV de Referans nasıl verilir

CV de Referans nasıl verilirHakan Aykol | 5 July

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x