İş hayatının en çekilmez 10 karakteri

27 Şubat 2016 —

İş hayatı bir çok insanın bir arada bulunduğu ortamlardır. Elbette bu ortamlarda herkesin birbirine benzemesi beklenmez. Çalışırken  günümüzün büyük bir kısmını bir arada geçirdiğimiz bu insanlardan bazıları iş hayatının arızalarıdırlar. Onlarla çalışmak zordur.

İş hayatı bir çok insanın bir arada bulunduğu ortamlardır. Elbette bu ortamlarda herkesin birbirine benzemesi beklenmez. Çalışırken  günümüzün büyük bir kısmını bir arada geçirdiğimiz bu insanlardan bazıları iş hayatının arızalarıdırlar. Onlarla çalışmak zordur. İş hayatının en çekilmezlerini sıralayacak olsak hepsinin farklı karakterde olduğunuz görürüz. Bu tip iş arkadaşlarımızla bir arada olmak motivasyonumuzu bozar, bize sıkıntı verir fakat bazen bu çalışanlar çeşitli yetenekleri nedeniyle sizinle çalışmak durumundadırlar.

1. Kaba ve dayatmacı olanlar

kaba

Dünya onların etrafında dönüyordur. İsterler ki her şey onların istediği gibi olsun bu nedenle girgin ve kaba olurlar. Bazen kendi fikirlerini kabul ettirmek için insanlara kendi düşündükleri dikte ettirmeye kalkarlar. Bu çalışanlar her zaman olmasa da çoğu zaman işlerinde titiz davranmaya çalışırlar, pek sevilmezler ve kaba saba olarak bilinirler. Hedeflerine ulaşmak için her şeyi mubah olarak görürler, kavgacı, gürültücü ve sivri dillidirler.

2. Sinsi ve iğneleyici olanlar

sinsi

Dobra olmak dışında dedikodu veya zaafımız neticesinde ortaya çıkan durumlardan faydalanırlar. Zaaflarımızı bize karşı kullanma eğilimindedirler. Çoğu zaman bilgi sızdırmak için çeşitli yöntemleri deneyen, kulak kabartan, bilgi kirliliğini yaratan kişilerdir. Sinsi ve hissizdirler, her an bu kişilerin dezenformasyonuyla sinirlerinizin bozulması ve istifa etmeniz an meselesidir. Çoğu zaman bu insanların operasyonuyla çok değerli çalışanlar işten ayrılmak zorunda kalırlar. İtibar suikastçısıdırlar, sizi küçük düşürmek için her fırsatı değerlendirirler.

3. Serseri Mayınlar

serseri mayın

Çoğu zaman başarılı olmalarına rağmen kontrolü kaybettiklerinde zararlı olabilen çalışanlardır. Enerjik, çalışkanken bir anlık alınganlığı büyütüp faydalarının ötesinde büyük zarar sebep olabilirler.  Her şey yolunda gidiyorken  çığırından çıkan serseri mayınlar bombayı patlatırlar ve büyük bir yıkıma neden olabilirler. Dolayısıyla onların sabrıyla oynamak, onları tahammül edeceklerinin dışında zorlamak doğru değildir. Normal çalışma hallerinde son derece normal insanlardır.

4.Çok bilenler, her şeye maydanoz olanlar

maydonozcalisan

Hoşgörüden uzak, her şeyi bildiğini sanan, kendisine böyle inanan insanlardır. Fikri sabittirler. Çoğu zaman kendi bildiklerinin doğruluğuna kati olarak insanlardır. Bu tip insanlarla çalışmak zordur çünkü inatçıdırlar. Bildiklerini sandıkları için çok sık hata yaparlar hatta yanında çalışan iş arkadaşlarının da hata yapmalarını sağlarlar. Kendi görüşlerini doğru bildikleri için çoğu zaman zor durumda kalırlar. Bilerek ya da bilmeyerek saptırma yoluna giderler kandırdıkları insanları mağdur ederler.

5. Her şeyi yaparızcılar

halediriz kadir

İnsanlarla çok çabuk kaynaşırlar. Enerji dolu kişilerdir verilmiş sözleri o kadar çoktur ki kıra döke ilerlerler. Asla hayır diyemedikleri için çoğu zaman mesai arkadaşlarını da zora sokarlar. Herkesi memnun etmek gibi bir huyları vardır. Her işi yapabileceklerini sanırlar ama yapmaya kalkıştıklarında zor durumda kalırlar. Takım çalışmasına uygun uyumlu insan olmalarına rağmen hayır diyemedikleri için başları dertten kurtulmaz ve iş arkadaşlarının başını da yakarlar.

6. İkircikli davrananlar

sorular

Bu kişilerin karar sorunları vardır. Bir türlü karar veremezler. Bu kararsızlık hali çoğu zaman işlerin durması yada patlamasına neden olur. Karar verme anına asla gelemedikleri için her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırırlar. Bu kişilerin önemli karar vermeleri istenmemelidir. Erteleye erteleye konu nihayet bir aşamaya geldiğinde iş işten geçmiş olur. Bu tip çalışanlardan yönetici olmaz. Çoğu zaman kusur tamamen kendilerindedir.

 7. Ketum, ağzı kilit olanlar

ketum

Çoğu zaman iletişimi kesecek kadar sessizdirler. Açıklama özürlü oldukları için çözüm odaklı düşünmezler. Kendilerini çözümün adresi gördüklerinden dolayı işler patlama noktasına gelene kadar yada kendi problemleri çözmeyeceğine inandığı zamana kadar sus pus olur konuşmaz, açıklama yapmazlar. Ağızlarından söz almak zordur. Çalışması en zor tiplerden biridirler. Mesai arkadaşına bile hiçbir şey anlatmadığı için olanı biteni bilemezsiniz.

8. Kötümser, pessimistler

karamsar

Negatif elektrik yayarlar. Olumlu düşünme özürlüdürler. Her işte bir hata her şeyde bir kusur görmeye meyillidirler. Çoğu zaman etrafındaki insanları inanılmaz şekilde mutsuz ederler. Kaderciliğe sığınmışlardır. Fazla çaba harcamazlar, hatayı, kusuru hep başkalarında ararlar. Umutsuz ve çaresizlik içinde debelenirler. Sürekli bir mutsuzlukları vardır. Sızlanmaları hiç bitmez. İşten hep mutsuzdurlar.

9. Sürekli ağlayanlar

aglayan çalışan

İşten sürekli olarak şikayetçidirler. Kendileri hep haklı yöneticileri hep haksızdır. Kendilerini geliştirme çabası içinde olmazlar. Kariyer gelişimi onlar için bitmiştir. Bütün planları başkaları üstünedir. Onlar hiç durmaksızın sızlanırlar, derbederdirler, sürekli olarak kaybedeni oynarlar. Onlarla çalışmak insanlara keyif vermez. Durup bir şey yapmamaya ant içmiş gibidirler.

10. Kaytarıcılar

tembel

İş hayatının en sevilmeyen tiplerdir. Sıkıntıya hiç gelemezler, işleri başkaları yapsın onlar hep öğünsün. Bu nedenle başkalarının yükünün üstüne yük koyan insanlardır, paylaşımları hep tek taraflıdır, hep iş verirler başkalarının yükünü paylaşmak istemezler, takım çalışması için en yanlış kişilerdir.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Yurtdışına Beyin Göçü

Yurtdışına Beyin GöçüBerna Ak | 12 Haziran

0
Would love your thoughts, please comment.x