İş Arama Sürecinde Linkedin’i Doğru Kullanmak

26 Şubat 2016 —

Linkedin iş aranabilecek ve iş bulunabilecek en iyi iş ortamlarından biridir. Öncelikle bu sosyal iş ağının doğru kullanılması gereklidir. Bir şeyi doğru kullanabilmenin en iyi yolu onu her yönüyle öğrenmektir. Bu nedenle iş arama sürecinde Linkedin’i doğru kullanmak için önce  çok iyi araştırma yapılmalıdır.

Linkedin iş aranabilecek ve iş bulunabilecek en iyi iş ortamlarından biridir. Öncelikle bu sosyal iş ağının doğru kullanılması gereklidir. Bir şeyi doğru kullanabilmenin en iyi yolu onu her yönüyle öğrenmektir. Bu nedenle iş arama sürecinde Linkedin’i doğru kullanmak için önce  çok iyi araştırma yapılmalıdır. Bunun için videolar izlenebilir, Linkedin hakkında yazılmış yazılar araştırılabilir.

Linkedin doğru kullanıldığında kariyer kapınızdır

Son zamanlarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki Linkedin üyelerinin çoğu bu sosyal iş ağını doğru kullanamıyor, kullanırken çeşitli hatalar yapıyor. Elbette yapılan bu hatalar iş bulma  süreçlerimizi olumsuz olarak etkiliyor. Bu olumsuzlukları yaşamamak için bol bol Linkedin profili örneği incelemekte ve kariyerinize uygun bir strateji çıkarmakta fayda var. Linkedin’i doğru kullanmak için en temel adım çok iyi bir profil sayfası hazırlamak olmalıdır. Bu sayfa sizin Linkedin’den açılan kariyer kapınızdır. Dolayısıyla en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmalısınız. İş deneyimleriniz, yetenekleriniz, alığınız eğitimler, kurslar, sertifikalar, başarılarınız gönüllülük çalışmalarınız, yayınlarınız, projelerinizi sayfanızda en iyi şekilde kullanmalısınız. Linkedin özensiz bir profil hazırlayarak kariyer şansı aramak büyük hatadır. Sonuçsuz bir eylemdir. Bu nedenle nasıl ki bir iş yerine iş başvurusu yapıyorken özgeçmişinizi  özenle hazırlıyorsanız Linkedin sosyal iş ağına da aynı özeni hatta daha fazlasını göstermelisiniz.

Linkedin’i kariyerinizi geliştirmek için de kullanabilirsiniz

Linkedin sadece iş bulmak amacıyla kullanılacak bir platform değildir. Lİnkedin’i kariyerinizi geliştirmek amacıyla da kullanmanız sizin için yararlı olur. Linkedin aynı zamanda kurumunuza en uygun elemanı bulabileceğiniz bir yapıdır. Eğer iş arıyorsanız, burada yapacağınız doğru paylaşımlar kariyer gelişiminize büyük katkı sağlayacaktır. Gruplardan aldığınız bilgi paylaşımları, yapılan yorumlar, soru cevaplardaki bilgi paylaşımları kariyer hayatınıza pozitif katkı sağlayacaktır. Linkedin  profilinizi en iyi şekilde hazırlayın ki kariyer fırsatları kapınızı çalsın. Eksik, doğru olmayan bilgilerle dolu bir içerik iş ve kariyer şansınızı azaltır. Linkedin bir  iş ağıdır. Burada yaptığınız paylaşımlarda dikkat etmeniz gereken durumlar vardır. Politik, dejenere olmuş, magazinel haberlerden uzak durun. Mesleğinizle, kariyerinizle ilgili olmayan paylaşımların kariyerinize bir faydası olmaz. Gereksiz paylaşımları önermiyoruz.

Linkedin’i amacı dışında kullanmak doğru değildir

Son zamanlarda Linkedin’i arkadaşlık sitesi gibi gören veya başka amaçlarla kullanan insanlara sık rastlanılmaktadır. Hatta bu konuda  bu gibi insanların kullanımını engellemek için “Linkedin’i Terkedin” gibi slogan bir cümle ile çağrılar yapılmaktadır. Linkedin iş amacı dışında kullanmaya müsait bir platform değildir. Linkedin’i iş amacınıza, kariyer hedefinize en uygun şekilde kullanmalısınız.  Linkedin bağlantılarınızı geliştirmeye gayret edin, bu bağlantılar kariyerinize bir kapı aralayabilir. Likedin de iş bulmak için herkese ortak mesaj göndermeyin. İş aramak amacıyla mesaj göndermek istiyorsanız şahıslara hitaben bir yazı hazırlayın ve iş isteğinizi böyle belirtin. Toplu mesaj atarak iş talep etmek nezaketsizlik olarak algılanır.  Linkedin’i iş aramak dışında kendinizi geliştirmek, trendler hakkında bilgi almak amacıyla da kullanabilirsiniz.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x