İlk İş Gününde Ne Giyilmeli?

29 Ocak 2016 —

Stresli geçen bir iş görüşmesinin ardından işe alınan olmak sizleri oldukça mutlu edecektir. Mülakat stresinin yerini yavaş yavaş “ilk iş günümde ne giysem” stresi alacaktır. İlk iş gününde giyeceğiniz kıyafetler sizlerin tarzını yansıtmak zorunda değildir, bunu unutmayın.

Stresli geçen bir iş görüşmesinin ardından işe alınan olmak sizleri oldukça mutlu edecektir. Mülakat stresinin yerini yavaş yavaş “ilk iş günümde ne giysem” stresi alacaktır. İlk iş gününde giyeceğiniz kıyafetler sizlerin tarzını yansıtmak zorunda değildir, bunu unutmayın. İlk günkü izlenimleriniz sadece amirleriniz değil aynı zamanda benzer pozisyonlardaki arkadaşlarınız üzerinde bırakacağınız izlenim açısından da önemlidir.

Ne kadar sportif bir kimliğiniz olsa da ilk gün spor bir kıyafetle gitmek pek uygun olmayacaktır. Oraya spor yapmaya gitmediğinizi hatırlatmak isteriz. Bununla beraber hatırlatılması gereken bir diğer nokta ise, her iş yerinin kıyafet kültürü farklı olabiliyor. Bundan dolayı bulunduğunuz sektöre ve firma anlayışınıza göre kıyafetlerinizi seçmeniz sizlere kolaylık sağlayacaktır.

Eğer masa başı olarak tabir edilen memuriyet veya özel sektörde benzer statüde iseniz vazgeçilmezleriniz arasında takım elbiseler olmalıdır. Erkekler için takım elbise, kravat oldukça avantajlı bir seçim olacaktır. Gömleğinizin rengi klasiğin çok dışına çıkmayan renkler arasından seçilebilir. Ayakkabınız takım elbisenize ve kemerinize uygun tonlarda olmalıdır. Bayanlar için, yine takım elbiseler tercih edilmesi gerekenler arasında yer almalıdır. Fakat etek-gömlek kombini yerine gömlek-pantolon kombini ilk gün için daha rahat olmanızı sağlayacaktır.

Takım elbise dışında farklı bir alternatif üretmek isteyenler için de keten pantolonlar iyi bir seçim olabilir. Keten pantolon aynı takım elbisede olduğu gibi resmiyeti ve disiplini simgelerken aynı zamanda yenilikçi kimliğinize vurgu yapacaktır.

Farklı pozisyonlarda çalışacaklar için ilk gün kıyafetleri arasından seçim yaparken çalışacağınız ortamın durumunu analiz etmenizde fayda var. Örneğin; kot pantolon giyilebilecek kadar rahat bir ortamınız varsa ve kot pantolon giymeyi seviyorsanız, seçimlerinizde yer verebilirsiniz. Eğer çalışacağınız pozisyon takım elbise giymeniz için müsaitse tercihinizi takım elbiseden kullanmanızda fayda olacaktır.

İlk iş gününde giyilecek kıyafetlerle ilgili soyut ipuçları vermek gerekirse şunlardan bahsedilebilir.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x