İlk iş gününde asla söylenmemesi gerekenler!

23 Şubat 2016 —

İşe alım sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından yeni bir stres kendisini göstermektedir. O da ilk iş günü stresidir. Tatlı bir stres olduğunun söylenebileceği bu durumun, insanları bazı düşüncelere ittiğini söylemek mümkündür. İlk iş gününün verdiği heyecan ile bazı yanlış ifadeler kullanılabilir.

İşe alım sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından yeni bir stres kendisini göstermektedir. O da ilk iş günü stresidir. Tatlı bir stres olduğunun söylenebileceği bu durumun, insanları bazı düşüncelere ittiğini söylemek mümkündür. İlk iş gününün verdiği heyecan ile bazı yanlış ifadeler kullanılabilir. Bu durumun önüne geçmek adına ilk iş gününde söylenmemesi gereken bazı durumların olduğunu ifade etmek gerekir.

Bu durumlar neler olduğu, sizlerin önceki işinizle veya özel hayatınızla ilgili olduğunda saklıdır. İlk iş gününüzde unutmamalısınız ki, ne iş arkadaşlarınız ne de amirleriniz sizleri tanımamaktadır. Bu durumda söyleyeceğiniz şeyler doğru olarak anlaşılmayabilir. Bunu şöyle düşünebilirsiniz, çok samimi olduğunuz bir arkadaşınıza “bugün görüşmek istemiyorum” dediğiniz de size kırılmayabilir. Çünkü sizi iyi tanıyordur. Ama yeni bir arkadaşınıza “bugün görüşmek istemiyorum” dediğiniz de sizi yanlış anlayabilir hatta kırabilir. Bu nedenle ilk iş gününüzde sizleri tanımayan insanlara farklı anlamlar ifade edecek durumlardan bahsetmemelisiniz.

İlk iş gününde söylenmemesi gerekenler arasında ilk sıraya zayıf noktalarınız alınabilir. Örneğin, bilgisayar bilgisine sahip olmamanıza rağmen bilgisayarda bir iş yapmanız durumunda, ben bilgisayardan anlamam ama beni yine de işe aldılar gibi yanlış bir cümle kurmaktan uzak durmalısınız. Zayıf yönleriniz hakkında fikir vermekten uzak durmanız ilk iş gününüzde yapmanız gerekenler arasında yer almaktadır.

Ayrıca ilk iş gününde yapılan hatalar arasında eski iş yeriyle ilgili olumsuz durumlardan bahsetmek bulunmaktadır. Eski iş yerinde yaşadığınız olumsuz durumları herkese anlatmanız, sizlerin olumsuzluklarla dolu bir kişi olduğunuzun düşünülmesine neden olabilir. Böylece arkadaşlarınızın sizlerle samimi bir bağ kurması da zorlaşabilir. Ayrıca bu durumun amirlerinize iletilmesi, sizin güvenilmez biri olduğunuzu bu işten de ayrıldığınız da olumsuz şeyler söyleyeceğinizin düşünülmesine neden olabilir. İlk günden böyle kötü bir imaj çizmeyi eminiz ki sizler de istemezsiniz.

İlk iş gününde söylenmemesi gerekenler arasında yer alan bir diğer unsur ise yeni iş hakkında olumsuz yargılardır. Bu yargılar arasında ortamın gürültülü olması, kokusu, sıcaklığı gibi unsurlar yer alabilir. İlk günden böyle ifadeler de bulunmanız sizlerin memnuniyetsiz birisi olduğunun düşünülmesine neden olabilir. Durum böyle olunca arkadaşlarınız tarafından hemen kabul edilmeyen bir kişi konumuna düşmeniz de ihtimaller arasında yer almaktadır. Ayrıca maaşınızın beklediğinizden az olması ilk iş gününde ifade edilmemesi gerekenler arasında yer almaktadır. Maaşınızdan memnun olmadığınızı arkadaşlarınıza değil, amirlerinize iletmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Dedikodu yapmak ilk iş gününde pek rastlanılan bir şey olmasa da zaman zaman bazı kişilerin böyle eğilimlerinin olduğu bilinmektedir. Sakin ve ağırbaşlı bir izlenimden sapmamanız gerektiğini unutmamalısınız. İlk iş günün de dedikodu yapmak, sizlerin arkadaşlarınız tarafından dışlanmasına neden olacaktır. Ayrıca amirleriniz tarafından iş düzenini sekteye uğratmanızdan dolayı olumsuz olarak ele alınabilecek olan bu durum nedeniyle işinizi de kaybetmeniz mümkündür.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Ön Yazı Örnekleri

Ön Yazı ÖrnekleriBerna Ak | 17 Ocak

0
Would love your thoughts, please comment.x