Green Card Nasıl Alırım?

4 August 2017 —

Green card Amerika’da oturum ve çalışma izni için alınan yeşil karttır. Green card çekilişle alınır ve bu kart sayesinde Amerika’da yaşayabilir ve çalışabilirsiniz. Amerika her yıl tüm dünya ülkelerinden toplamda 55.000 kişiye Green card vermektedir. Green card’ı aldıktan 5 yıl sonra tamamen Amerika vatandaşı olmak için başvurabilirsiniz. Green card çekilişle verilir ve başvuruda her ülkenin şartları aynıdır. Green card avantajları Green card sahibinin kendisi gibi eşi ve 21 yaş altı çocukları da Amerika’da yaşama ve çalışma hakkına sahiptir. Green card sahibi ABD’de siyasetin dışında her türlü hakka sahiptir.  Kart sahibi ABD’de şirket kurma hakkına sahiptir. Kart sahibi Amerika’da sürücü belgesi alabilir, istediği okulu okuyabilir devletten yâda özel burs alabilir. Green card sahibi olmak için en bilinen ve en ucuz yol çekilişe katılmak. Çekilişe katılarak Green card sahibi olmanın başka yolları da vardır. ABD’de 1.000.000 dolarlık yatırım yapmak Green card sahibi olmanızı sağlar. ABD’de yakın akrabalarınız oturuyorsa, size davetiye göndermeleri Green card almanız anlamına gelir. Amerika’da bir şirket veya kişi size iş vereceğini kanıtladığında da yine Green card sahibi olursunuz. Lakin akraba veya şirket davetiyeleri uzun ve zahmetli bir süreçtir. Green card çekilişleri her yılın Ekim ayında gerçekleşir. Çekilişe katılma şartları Kişi en az lise mezunu olmalıdır. Lise mezunu değil ise son […]

Green card Amerika’da oturum ve çalışma izni için alınan yeşil karttır. Green card çekilişle alınır ve bu kart sayesinde Amerika’da yaşayabilir ve çalışabilirsiniz. Amerika her yıl tüm dünya ülkelerinden toplamda 55.000 kişiye Green card vermektedir. Green card’ı aldıktan 5 yıl sonra tamamen Amerika vatandaşı olmak için başvurabilirsiniz. Green card çekilişle verilir ve başvuruda her ülkenin şartları aynıdır.

Green card avantajları

Green card sahibinin kendisi gibi eşi ve 21 yaş altı çocukları da Amerika’da yaşama ve çalışma hakkına sahiptir. Green card sahibi ABD’de siyasetin dışında her türlü hakka sahiptir.  Kart sahibi ABD’de şirket kurma hakkına sahiptir. Kart sahibi Amerika’da sürücü belgesi alabilir, istediği okulu okuyabilir devletten yâda özel burs alabilir.

Green card sahibi olmak için en bilinen ve en ucuz yol çekilişe katılmak. Çekilişe katılarak Green card sahibi olmanın başka yolları da vardır. ABD’de 1.000.000 dolarlık yatırım yapmak Green card sahibi olmanızı sağlar. ABD’de yakın akrabalarınız oturuyorsa, size davetiye göndermeleri Green card almanız anlamına gelir. Amerika’da bir şirket veya kişi size iş vereceğini kanıtladığında da yine Green card sahibi olursunuz. Lakin akraba veya şirket davetiyeleri uzun ve zahmetli bir süreçtir.

Green card çekilişleri her yılın Ekim ayında gerçekleşir.

Çekilişe katılma şartları

Kişi en az lise mezunu olmalıdır. Lise mezunu değil ise son 5 yıl içerisinde tek bir yerde en az 2 yıl çalışmış olması gerekmektedir. 18 yaşından büyük olmanız gerekir. İngilizce bilmeniz gerekli değildir. Lakin Amerika’ya gittikten sonra dil bilmiyorsanız sizin için çok zor olacaktır. Kişinin bir mal varlığı yada birikmiş parası olması gerekmez. Başvuru zorunlu olarak internet üzerinden yapılmaktadır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x