İş Görüşmesinde Rahat Olmanızı Sağlayacak 5 Öneri

3 Temmuz 2017 —

İş görüşmesinde rahat olmak ve heyecan yapmamak iş görüşmesinin daha pozitif ve akıcı geçmesini sağlar. Yeni mezun olanlar kadar iş hayatında deneyimli kişiler bile ilk görüşmede heyecanlanabilir.

İş görüşmesinde rahat olmak ve heyecan yapmamak iş görüşmesinin daha pozitif ve akıcı geçmesini sağlar. Yeni mezun olanlar kadar iş hayatında deneyimli kişiler bile ilk görüşmede heyecanlanabilir. Bu durumun üstesinden gelmek ve görüşme sırasında daha rahat bir tavır benimsemek için bazı ipuçlarına göz atmanızda fayda var. İşte iş görüşmelerinde rahat olmanıza yardım edecek tüyolar:

Şirket hakkında bilgi edinin

İş görüşmesinde şirket hakkında daha iyi konuşabilmek ve bazı sorulara hazırlıksız yakalanmamak için şirket hakkında bilgi edinmenizde yarar var. Şirketin geçmişini ve sektörü iyi araştırırsanız karşınıza çıkabilecek muhtemel sorulara da hızlı ve doğru cevap verebilirsiniz. Ayrıca şirket hakkında bilgi edinerek şirketi tanıdığınızı ve şirkete önem verdiğinizi belirten cümleler kurmak da görüşme sırasında size avantaj kazandıracaktır.

Mülakat pratiği yapın

Mülakat pratiği yapmak mülakat sırasında heyecanlanmanızı önler. Görüşme öncesi mülakat pratiği yapmak ve karşınıza çıkabilecek olan muhtemel sorulara uygun cevaplar bulmaya çalışmak mülakat sırasında insan kaynakları uzmanı ile daha rahat konuşmanıza ve mülakat sürecini daha kolay yönetebilmenize imkan tanır.

İş görüşmesinde profesyonel görünün

İş görüşmesi sırasında düzgün bir görünüm sunmak insan kaynaklarının önem verdiği konulardan biri. Görüşme sırasında rahat, konforlu ve temiz kıyafetler giymek hem saygın görünmenizi sağlar hem de sizin kendinize olan güveninizi üst seviyede hissetmenize yardımcı olur. Başvuru yaptığınız şirketin kurum kültürüne uygun bir şekilde giyinmeye özen gösterin.

Görüşme sırasında pozitif davranışlar sergileyin

Görüşme sırasında pozitif bir tutum takınmak hem sizin hem de karşınızdakinin görüşmede daha rahat bir atmosfer yaratmasına yardımcı olur. Görüşme sırasında göz kontağı kurmak, sakin ve yavaş konuşmak, kendinden emin bir tutum izlemek ve özgüven sahibi olduğunuzu karşı tarafa hissettirmek görüşmenin daha rahat bir akışta olmasına yardım eder.

Kendiniz hakkında dürüst ve net olun

İş görüşmesinde zor sorularla veya eksik yönlerinizi irdeleyen sorularla karşılaştığınızda sakin olmak ve dürüst bir tutum takınmak her zaman daha etkileyici bir iz bırakır. Dürüst bir şekilde kendinizi anlatabilmek kendinizle barışık olduğunuzu karşı tarafa göstermenizi sağlar.

Cvlogin.com iş görüşmelerinizde ve başvuru sürecinizde sizin en büyük yardımcınız. Cvlogin platformu üzerinden kariyerinizle ilgili her türlü sorunuza cevap bulabilir ve kariyerinizi doğru şekillendirebilirsiniz.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x