Girişimcilik Bir Trend Mi?

11 August 2017 —

Son yıllarda hızla yayılmaya başlayan ve sık duyduğumuz girişimcilik akla, girişimcilik yeni trend mi sorulanı getiriyor. Girişimcilik elindeki az imkânlarla risk alıp çok başarılı işler yapan kimselere denir diyebiliriz. Girişimcilik trend mi sorusuna gelince son zamanlarda sık sık duyuyoruz. Yeni nesil gelişen teknoloji ve internetle beraber yeni yeni projeler üretip büyük bir cesaretle ve ellerindeki imkânlarla hayata geçiriyorlar. Sosyal girişimcilik ve yalın girişimcilik trendleri ise tüm dünyada konuşuluyor. Dünyada her şey gibi girişimcilik anlayışı da değişmeye başladı tabi. Eski düşünceyle geleneksel bir ruhla başlayan girişimcilerin büyük çoğunluğu batmaya başladılar. Eski ve yeni fikirleri harmanlayıp son teknolojiye uyarlayan girişimciler kazanmaya başladılar. Girişimciliğin Faydaları Tüm dünyada hızla yayılan ve etki yaratan son trend yalın girişimcilik en az sermaye ile gelişim ve iyileştirmeyi savunur. Yani az sermaye ile özellikleri detaylandırmadan müşteriye sunmak ve sonrasında müşteriden gelecek önerilerle ürünü geliştirmek ve kesin dönüşle iyileştirmeye gitmek. Başarısızlıkları hızlı görmek, müşteriyle test etmektir. Fazla para harcamadan müşteri ile sık diyalog halinde olup, gelen önerilerle yeni ürün yâda elde olan ürünü geliştirmeye gitmektir. Yeni nesil trend girişimciliğinde pazarı iyi araştırmalısınız, risk alırken riskleri azaltmalısınız. Kesinlikle işinizi severek yapmalısınız, motivasyonunuzu hiç düşürmemelisiniz. Kendinize bir mentor bulmalısınız, paylaştığınız biri yâda bir akıl hocanız olması sizin ufkunuzu genişletecektir. En önemlisi sektörü […]

Son yıllarda hızla yayılmaya başlayan ve sık duyduğumuz girişimcilik akla, girişimcilik yeni trend mi sorulanı getiriyor. Girişimcilik elindeki az imkânlarla risk alıp çok başarılı işler yapan kimselere denir diyebiliriz.

Girişimcilik trend mi sorusuna gelince son zamanlarda sık sık duyuyoruz. Yeni nesil gelişen teknoloji ve internetle beraber yeni yeni projeler üretip büyük bir cesaretle ve ellerindeki imkânlarla hayata geçiriyorlar. Sosyal girişimcilik ve yalın girişimcilik trendleri ise tüm dünyada konuşuluyor.

Dünyada her şey gibi girişimcilik anlayışı da değişmeye başladı tabi. Eski düşünceyle geleneksel bir ruhla başlayan girişimcilerin büyük çoğunluğu batmaya başladılar. Eski ve yeni fikirleri harmanlayıp son teknolojiye uyarlayan girişimciler kazanmaya başladılar.

Girişimciliğin Faydaları

Tüm dünyada hızla yayılan ve etki yaratan son trend yalın girişimcilik en az sermaye ile gelişim ve iyileştirmeyi savunur. Yani az sermaye ile özellikleri detaylandırmadan müşteriye sunmak ve sonrasında müşteriden gelecek önerilerle ürünü geliştirmek ve kesin dönüşle iyileştirmeye gitmek. Başarısızlıkları hızlı görmek, müşteriyle test etmektir. Fazla para harcamadan müşteri ile sık diyalog halinde olup, gelen önerilerle yeni ürün yâda elde olan ürünü geliştirmeye gitmektir.

Yeni nesil trend girişimciliğinde pazarı iyi araştırmalısınız, risk alırken riskleri azaltmalısınız. Kesinlikle işinizi severek yapmalısınız, motivasyonunuzu hiç düşürmemelisiniz. Kendinize bir mentor bulmalısınız, paylaştığınız biri yâda bir akıl hocanız olması sizin ufkunuzu genişletecektir. En önemlisi sektörü iyi takip etmeli, rakiplerinizi iyi incelemelisiniz. Hiç vakit kaybetmeden hemen işe koyulmalısınız ve azimle çalışmalısınız.

Dünyadaki bu hızla gelişen ve konuşulan yeni trend girişimciliğe, sırf trend diye gözü kara ve bilinçsizce atılmayın. Sonuçları ağır olabilir. Bilgisizce ve girişimci ruhu olmadan bir işe cesaretle atılan yeni girişimcilerin %75’i batmıştır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x