Etkili Ön Yazı Hazırlamanın Sırları

1 Haziran 2017 —

İş başvurusunda CV kadar önemli olan bir diğer detay da ön yazıdır. Ön yazı kişinin işe olan isteğini belirtmesi anlamında oldukça önemli bir rol üstleniyor. Etkileyici bir dille hazırlanan ön yazı ile işverenlerin ve İK uzmanlarının şans vereceği bir aday olmak mümkün.

İş başvurusunda CV kadar önemli olan bir diğer detay da ön yazıdır. Ön yazı kişinin işe olan isteğini belirtmesi anlamında oldukça önemli bir rol üstleniyor. Etkileyici bir dille hazırlanan ön yazı ile işverenlerin ve İK uzmanlarının şans vereceği bir aday olmak mümkün. İşte etkili ön yazı yazma sırları:

1. Ön yazınızda saygılı hitapları es geçmeyin

CV’niz ile birlikte göndereceğiniz ön yazınıza başlarken saygı ifadesi olan hitap kelimelerini es geçmeyin. Eğer özgeçmişinizi göndereceğiniz kişinin ad ve soyadı bilgilerini biliyorsanız onları kullanabilirsiniz. Bu bilgileri bilmiyorsanız “Sayın Yetkili” veya “Sayın İlgili” gibi hitap cümleleri ile ön yazınıza başlamanızda fayda var.

2. Ön yazınız özgeçmişiniz ile tutarlılık oluştursun

Ön yazınızda yer alan bilgilerin, tarih ve iş alanlarının özgeçmişinizle tutarlı olması ve bir bütün oluşturması oldukça önemli. Ön yazınızı yazarken özgeçmişinizdeki önemli noktaları ve başvurduğunuz pozisyon ile alakalı olan tecrübelerinizi öne çıkarmanız daha çok işinize yarar ve İK uzmanlarının dikkatini çekebilmenize yardımcı olur. Cvlogin.com ile CV’nizi kolay bir şekilde hazırladıktan sonra ona uygun ön yazı şablonlarına da ulaşabilirsiniz. 

3. Ön yazınızı bir sayfa ile sınırlandırın

Ön yazınızı yazarken gereksiz ve abartılı kelimelerden ve tüm CV’nizi anlatmaktan kaçının. Ayrıca ön yazınızı tek sayfa ve birkaç paragraf ile sınırlandırmayı unutmayın. Bir sayfadan uzun olan ön yazılar ilgi çekmekten daha çok sıkıcı ve itici bir imaj oluşturur.

4. Ön yazınızdaki iletişim bilgileriniz oldukça önemli ve özgeçmişinizle uyumlu olsun

Ön yazınızda iletişim bilgilerinize yer verecekseniz bu bilgilerin eksiksiz ve hatasız bir şekilde olmasına dikkat edin. Bunun yanında iletişim bilgilerinizin özgeçmişinizde yer alan iletişim bilgileri ile uyumlu olduğunu da kontrol edin.

5. Ön yazınızda yazı fontu ve karakterini sade seçin

Ön yazınızı bilgisayar üzerinde hazırlarken olabildiğince sade ve anlaşılır türde yazı fontları ve karakterler kullanmaya önem verin. Abartılı ve karmaşık karakterli fontlar yazınızın anlaşılmasını ve okunmasını güçleştirebilir. Yazı karakterinde göze hoş görünen ve şık bir fonta yönelmekte fayda var.

Cvlogin.com ile CV şablonlarından istediğinizi seçebilir ve hedeflerinize en uygun CV’yi hazırlayabilirsiniz. Etkili ön yazı şablonları için de Cvlogin.com‘dan yardım alabilir ve işe alımlarda şansınızı kendiniz yaratabilirsiniz.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x