En Yaratıcı 25 Özgeçmiş Örneği

26 Ocak 2016 —

Özgeçmiş oluşturmaya başlamadan önce bilmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi CV’nizi, özgeçmişinizi inceleyecek olan yetkilinin ilk izlenimidir. İlk izlenim sihirli bir kelimedir. Dolayısıyla ilk izlenimde işe alım veya iş görüşmesi yapan kişiyi etkilemek gereklidir.

Özgeçmiş oluşturmaya başlamadan önce bilmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi CV’nizi, özgeçmişinizi inceleyecek olan yetkilinin ilk izlenimidir. İlk izlenim sihirli bir kelimedir. Dolayısıyla ilk izlenimde işe alım veya iş görüşmesi yapan kişiyi etkilemek gereklidir. Bunun için yaratıcı ve diğer adaylardan faklı bir özgeçmiş hazırlanmalıdır. Yani Yaratıcı Özgeçmiş sizi diğer adaylardan bir adım öne taşıyabilir.

İlk izlenimin sihirli bir kelime olduğunu yazmıştık. Bu sihri iyi veya kötü kullanmak sizin elinizdedir. Bugün Bilgi Çağı’nı yaşıyoruz. İş hayatı büyük bir dijital değişim ve dönüşüm yaşıyor. Yaratıcı olmak, faklı olmak, faklı düşünmek, yenilikçilik iş hayatının aranılan özellikleri arasına çoktan girdi. İş hayatında yeni bir işe başlamak için veya iş değiştirmek için kullandığınız özgeçmişlerin çeşitleri vardır. Fakat bu özgeçmiş türlerinden yalnızca bazılarında yaratıcılığın ön plana çıkarılması tavsiye edilir. Bu Özgeçmiş türüne Alternatif Özgeçmiş diyoruz.

Yaratıcı endüstriler alanında çalışacaklar için Alternatif Özgeçmiş

Alternatif Özgeçmiş türü, özellikle yaratıcı endüstri, sanat, kültür, medya, PR ve medya sektörü alanında çalışanların rahatlıkla tercih edebileceği bir CV türüdür. Yaratıcı Özgeçmiş örnekleri incelendikten sonra, yeni bir Yaratıcı Özgeçmiş oluşturulabilir. Yaratıcı Özgeçmiş oluşturmadan önce çalışmak için başvuru yapacağınız firmayı, bu firmanın açtığı iş pozisyonunu iyice araştırın. Yaratıcı Özgeçmiş oluşturmak için Alternatif Özgeçmiş çeşidini tercih etmelisiniz. Yaratıcı bir özgeçmiş sizi diğer adaylar arasından öne çıkarır.

Yaratıcı Özgeçmiş örneklerini iyice inceleyin

Yaratıcılık iki ucu keskin bıçak gibidir. O yüzden çokça Yaratıcı Özgeçmiş örneğini incelemeniz tavsiye edilir. Doğru hazırlandığında Yaratıcı Özgeçmiş sizi iş görüşmesine davet ettirir hatta işe aldırır, bazen de yaratıcı olayım derken komik duruma düşüp kendi elinizle kendinizi elemiş olursunuz. Yaratıcı Özgeçmiş oluşturmadan önce daha önce yapılmış çalışmaları incelemek ve fikir edinmek önemlidir. Alternatif Özgeçmiş, dikkatli kullanılması gereken bir CV türüdür. Standart bir formatı yoktur, diğer özgeçmiş çeşitlerine alternatif olarak görülür. Yaratıcılık gerektiren bir sektörde çalışmak için özgeçmiş oluşturuyorsanız yaratıcı bir özgeçmiş tasarlayabilirsiniz. Bu yaratıcı endüstri dediğimiz sektörler: Ajanslar, medya, sanat, halkla ilişkiler, moda hizmetleri gibi işleri örnek gösterebiliriz.

Hazırladığınız Yaratıcı Özgeçmiş imla hatalarının kurbanı olmasın

Yaratıcı bir özgeçmiş hazırladınız ama CV’nizde kelime hataları, imla yanlışlıkları var. Bu size negatif yansıyacak bir husustur. Özgeçmişinizi hazırladıktan sonra birkaç kez tekrar incelemekte fayda vardır.

Patryk Korycki

Patryk Korycki

CV indir

Ahmed Alhamazani

Ahmed Alhamazani

CV indir

Chen Zhi Liang

Chen Zhi Liang

Ahmed Seneina

Ahmed Seneina

  CV indir

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x