Doğru Kariyer Hedefi Nasıl Oluşturulur?

29 Haziran 2017 —

Hayatımızın her alanında gitmek istediğimiz yöne ilerlemek için bazı seçimler yaparız. Doğru kariyer hedefi oluşturmak ise yapılan seçimleri kolaylaştıracak adımlardan biridir. Bu doğrultuda kendinize uygun ve uzun vadeli düşünmek hata yapma ihtimalinizi en aza indirir.

Hayatımızın her alanında gitmek istediğimiz yöne ilerlemek için bazı seçimler yaparız. Doğru kariyer hedefi oluşturmak ise yapılan seçimleri kolaylaştıracak adımlardan biridir. Bu doğrultuda kendinize uygun ve uzun vadeli düşünmek hata yapma ihtimalinizi en aza indirir. Çünkü kariyer hedefi yaşamınızı etkileyecek önemli adımlar arasında yer alıyor. Peki kariyer hedefini nasıl oluşturmalısınız?

İlk olarak kendinize zaman ayırmaktan başlayın. Kendinize zaman ayırmak ve kendinizi tanımaya çalışmak ne yapmak istediğinize karar vermede size yardımcı olacaktır. Bulunduğunuz noktadan şu an yaptıklarınıza bakmak ve yapmak istediklerinize odaklanmak, nelerin sizi heyecanlandırdığını düşünmek kariyer hedefinizi oluştururken önemli bir adım olabilir. Bir sonraki  adımda ise kariyer kararlarınızı planlamak hedeflerinizi takip etmenizi kolaylaştıracaktır. Bu noktada oluşturacağınız bir yol haritası size katkı sağlayacaktır.

Kariyerinizin ilerleyen dönemlerinde ulaşmak istediğiniz hedefe varmak için gerekli noktaları belirlemek oluşturacağınız yol haritası konusunda size fayda sağlayabilir. Belirleyeceğiniz bu noktalar size hayatınızda gitmek istediğiniz yöne doğru ilerlemenize yardımcı olacaktır. Oluşturacağınız yol haritasında dikkat etmeniz gereken bazı durumlar da var. Bu durumlar kariyerinize ya da hedefinize yönelik uygun adım olup olmadığına dikkat etmemiz noktasında önemli.

  • Planlı olmak, istediğiniz pozisyona doğru zamanda ulaşmanıza yardımcı olacak ve kariyer hedefiniz boyunca yaşamınızda zorlanmadan ilerlemenizi sağlayacaktır.
  • İzleyeceğiniz süreçleri hesaplayabilmek, oluşturduğunuz kariyer planına daha kolay adapte olmanızda etkili olur. Bu sayede geldiğiniz noktayı daha yakından görebilme imkanı sağlayabilir.
  • Kendinizi istediğiniz pozisyona uygun olup olmama noktasında kontrol etmek ise doğru kariyer seçiminde size yardımcı olacaktır.

Bu durumlara dikkat ettikten sonra kafanızdaki boşlukları doldurmak için bir profesyonelden yardım almak da kariyerinizde daha kolay ilerlemenize ve doğru kararlar almanıza yardımcı olur. Merak ettiklerinizi bir profesyonele sorup danışmak istediğiniz yöne doğru giderken size rehberlik yapabilir. Ayrıca kendinize bir profesyonel bakış açısıyla bakmanızı sağlar.

Kariyer hedefinizi belirledikten sonra ise etkili bir özgeçmiş oluşturarak hedeflerinize ulaşmaya başlayabilirsiniz. Cvlogin.com aracılığıyla hazır CV örneklerine kolayca ulaşabilirsiniz. Site üzerinden profesyonel olarak oluşturacağınız CV ile çeşitli iş arama platformlarında kendinize uygun ilanlara başvurarak kariyer yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Aynur Şenlikçil
Aynur Şenlikçil
6 yıl önce

Bence harika çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir yazı olmuş çok faydalanma fırsatı buldum sayenizde teşekkürler.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x