CV’nize Koyduğunuz Fotoğraf Neden Önemli?

26 Mayıs 2017 —

Kariyer hayatına adım atarken kendinizi doğru bir şekilde ifade edebileceğiniz bir CV hazırlamak büyük önem taşıyor. Tecrübelerinizin yanında diğer sosyal becerileri ve yetkinliklerinizi de işverenlerle paylaşabileceğiniz CV’lerde ayrıca kişisel imajınızı ortaya koyan fotoğraf seçimi de dikkatli bir şekilde yapılmalı.

Kariyer hayatına adım atarken kendinizi doğru bir şekilde ifade edebileceğiniz bir CV hazırlamak büyük önem taşıyor. Tecrübelerinizin yanında diğer sosyal becerileri ve yetkinliklerinizi de işverenlerle paylaşabileceğiniz CV’lerde ayrıca kişisel imajınızı ortaya koyan fotoğraf seçimi de dikkatli bir şekilde yapılmalı. Doğru fotoğraf seçimi ile CV bütünlüğü yakalanabilirken kurum kültürüne uygunluk anlamında da en önemli aşamalardan birisi geçilmiş oluyor.

CV’nize Uygun Fotoğrafı Nasıl Seçmelisiniz?

CV’lere yerleştirilen uygun özelliklerdeki profil fotoğrafları iş görüşmesine çağrılma olasılığınızı ciddi oranda artırıyor. Fotoğraflar işverenin ve İK uzmanlarının ilk izlenimleri için ve diğer adaylar arasından sıyrılmak için en önemli detaylar arasında.

Dikkat çekici, abartılı bir fotoğraf ya da partide çekilmiş eğlenceli bir fotoğraf CV’niz ne kadar etkileyici olursa olsun sizi yarış dışına itebilir. Sosyal medyada kullanılan resimlerinizi CV’nize koymak yerine arkadaşlarınız arasında paylaşmanız daha iyi. CV’ye konulması gereken fotoğraf nitelikleri arasında resmi bir kıyafetle çekilmiş fotoğraflar, hafif bir gülümseme ve abartısız makyaj detayları ilk sıralarda yer alıyor.

Bu tür detayları gözden kaçırıp ne kadar eğlenceli bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösteren barda çekilmiş fotoğraflar, plaj fotoğrafları veya arkadaşlarınızla birlikte çektirdiğiniz seyahat fotoğrafları sizin puan kaybetmenize neden olabilir.

Yan profil fotoğrafı yerine karşıdan çekilmiş düzgün bir fotoğraf ile yapılan başvurular her zaman çok daha fazla şansa sahip oluyor. Bunun yanında resmi bir duruş sergileyen ama hafif gülümseyen bir vücut dili de beğeni toplayan CV fotoğrafları arasında gösteriliyor. Sakallı ve uzun saçlı resimler yerine erkek adayların kısa saç ve traşlı fotoğrafları daha iyi bir imaj sergileyen kadın adayların ise sade bir makyaj ve taranmış veya toplanmış saçlarla çektirdikleri fotoğraflar diğer adaylardan daha fazla öne çıkmalarına yardımcı oluyor.

Fotoğraf arka fonunda çok canlı renkler veya manzara gibi detaylar yerine açık arka fon rengi tercih edilmesi de daha uygun bir profil çizmesinin anahtarlarından biri. Fotoğrafları CV üzerinde sağ veya sol üstte konumlandırmak ise her zaman için en doğru tercih.

Başarılı bir kariyere adım atmak için Cvlogin.com platformunu takip ederek doğru CV teknikleri ve fotoğraf seçimi konularında yardım alabilir ve kariyer kapısını doğru adımlarla aralayabilirsiniz.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x