CV word olarak mı pdf olarak mı yollanır

3 July 2017 —

CV, sizi iş hayatına taşıyacak olan en önemli etkenlerin başında gelir. Doğru ve başarılı bir şekilde hazırlanan CV ile işe kabul edilme oranını artacak iken CV’nin teslim edilme şekli de oldukça önemlidir. Peki iyi bir CV nasıl hazırlanır ve hangi formatlar ile teslim edilir? İyi Bir CV Nasıl Olur? CV’nin başarılı bir şekilde hazırlanması için öncelikle 2 sayfayı geçmiyor olması gerekir. Uzmanların gerçekleştirdikleri araştırmalarda 2 sayfadan fazla olan CV’lerin %90’ından fazlasının incelenmediği tespit edilmiştir. Bununla birlikte iş verenler tarafından ortalama CV inceleme süresi de 3 dakikadır. CV hazırlarken kullanılan fontların önemli özellikleri bulunmaktadır. Ne büyük, ne de küçük yazı karakteri kullanmamaya dikkat edilmelidir. CV hazırlarken en çok tercih edilen fontlar arasında ilk sırada Arial daha sonra da Times New Roman gelmektedir. Yazı fontu olarak ise 10 veya 12 tercih edilmelidir. Diğer yazı boyutları küçük ve büyük olacağından CV’nin incelenmeden rafa kaldırılmasına neden olabilir. CV Teslimatı Hangi Format ile Yapılmalıdır? CV, A4 kağıdına hazırlanarak iş verene sunulmalıdır. Ancak başvuruyu internet üzerinden gerçekleştirecek olan kişiler hangi format ile CV göndereceği konusunda soru işaretleri ile karşılaşıyor. CV word olarak mı pdf olarak mı yollanır düşüncesi ile hareket edenler için her iki format da uygundur. Burada önemli olan nokta ise Word olarak CV gönderecek kişilerin […]

CV, sizi iş hayatına taşıyacak olan en önemli etkenlerin başında gelir. Doğru ve başarılı bir şekilde hazırlanan CV ile işe kabul edilme oranını artacak iken CV’nin teslim edilme şekli de oldukça önemlidir. Peki iyi bir CV nasıl hazırlanır ve hangi formatlar ile teslim edilir?

İyi Bir CV Nasıl Olur?

CV’nin başarılı bir şekilde hazırlanması için öncelikle 2 sayfayı geçmiyor olması gerekir. Uzmanların gerçekleştirdikleri araştırmalarda 2 sayfadan fazla olan CV’lerin %90’ından fazlasının incelenmediği tespit edilmiştir. Bununla birlikte iş verenler tarafından ortalama CV inceleme süresi de 3 dakikadır.

CV hazırlarken kullanılan fontların önemli özellikleri bulunmaktadır. Ne büyük, ne de küçük yazı karakteri kullanmamaya dikkat edilmelidir. CV hazırlarken en çok tercih edilen fontlar arasında ilk sırada Arial daha sonra da Times New Roman gelmektedir. Yazı fontu olarak ise 10 veya 12 tercih edilmelidir. Diğer yazı boyutları küçük ve büyük olacağından CV’nin incelenmeden rafa kaldırılmasına neden olabilir.

PDF Cv oluşturmak

Cv oluşturmak

CV Teslimatı Hangi Format ile Yapılmalıdır?

CV, A4 kağıdına hazırlanarak iş verene sunulmalıdır. Ancak başvuruyu internet üzerinden gerçekleştirecek olan kişiler hangi format ile CV göndereceği konusunda soru işaretleri ile karşılaşıyor. CV word olarak mı pdf olarak mı yollanır düşüncesi ile hareket edenler için her iki format da uygundur. Burada önemli olan nokta ise Word olarak CV gönderecek kişilerin uzantısına dikkat etmesi gerekmektedir. Word ile CV gönderecek iseniz dosya uzantısı .doc olmalıdır. Bu .doc uzantılı olarak gönderilen Word dosyaları tüm sürümlerde açıldığı için sorunsuz bir şekilde iş verene ulaşacaktır. Ancak artık Word versiyonlardan dolayı genelde PDF çok daha güvenli bir metoddur.

CV teslimatını internet ortamında gerçekleştirecekler için kullanılan mail adresi de önemli ayrıntılardan biridir. Elektronik ortamda teslimat gerçekleştirecek olanlar için kullanılan e-posta hesabı isim soy isim içermeli veya saçma kelimelerden oluşmamalıdır. Genelde yapılan en büyük hatalardan biri budur. Dikkat edilmesi gerken bir diğer konu da hali hazırda çalışmış olduğunuz yerin kurumsal mail adresini kullanmamanız. Bu da çok amatör görünen hareketlerden biridir. Dolayısıyla adınızın ve soyadınızın da geçtiği bir mail CV’nize değer katacaktır.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x