CV Tabuları Nedir?

14 Ağustos 2017 —

CV hazırlamak düşündüğünüz kadar kolay ve basit bir işlem değildir. Gelişi güzel hazırlanan CV iş başvurusunda başarılı bir değerlendirme sürecini engeller iken CV tabularından da vazgeçilmesi gerekmektedir. Peki CV hazırlama işlemlerinde tabular nelerdir? Birlikte göz atalım. CV Tabuları Nedir, Nelere Dikkat Edilmelidir? CV’de olabildiğince az ve net bilgiler aktarmak gerekmektedir. Bu yüzden CV içerisinde çalıştığınız her kurumu, yaptığınız her sporu veya tüm hobilerinizi yazmamalısınız. CV’de olmaması gereken bilgilere dikkat ettiğinizde CV daha net ve sağlıklı incelenecek, fazla ve gereksiz bilgiler yüzünden rafa kaldırılmayacaktır. Özgeçmişin kısası makuldür. Bu yüzden özgeçmiş içerisinde çalıştığınız tüm firmalardaki bilgilerinizi, yeteneklerinizi, yaptıklarını tek tek ve abartılı bir şekilde yazmanıza gerek yok. Kısa ve net bir şekilde başvuracağınız iş ile alakalı olan bilgilere ver vererek önemli bir CV tabusundan kurtulabilirsiniz. CV içerisinde boşluk olması iş veren tarafından olumsuz olarak karşılanacaktır. Bu yüzden CV’de boşluk bırakmamaya özen göstermelisiniz. Boşluk süresinde neler yaptığınız, neden boş olduğunuz iş veren tarafından dikkat çekecek ayrıntılar arasında yer alır. Boşluklar CV inceleyen kişiler tarafından olumsuz karşılanır iken bu konulara açıklık getirmeyi tercih etmelisiniz. CV’de fotoğrafa yer verir iken sosyal medya fotoğraflarınızdan veya arka planında manzara tarzı fotoğraflar ile hazırlanan fotoğraflardan yer vermeyin. Size göre bu şekilde çekildiğiniz fotoğraflar etkileyici görünse de CV’de yer alması […]

CV hazırlamak düşündüğünüz kadar kolay ve basit bir işlem değildir. Gelişi güzel hazırlanan CV iş başvurusunda başarılı bir değerlendirme sürecini engeller iken CV tabularından da vazgeçilmesi gerekmektedir. Peki CV hazırlama işlemlerinde tabular nelerdir? Birlikte göz atalım.

CV Tabuları Nedir, Nelere Dikkat Edilmelidir?

CV’de olabildiğince az ve net bilgiler aktarmak gerekmektedir. Bu yüzden CV içerisinde çalıştığınız her kurumu, yaptığınız her sporu veya tüm hobilerinizi yazmamalısınız. CV’de olmaması gereken bilgilere dikkat ettiğinizde CV daha net ve sağlıklı incelenecek, fazla ve gereksiz bilgiler yüzünden rafa kaldırılmayacaktır.

Özgeçmişin kısası makuldür. Bu yüzden özgeçmiş içerisinde çalıştığınız tüm firmalardaki bilgilerinizi, yeteneklerinizi, yaptıklarını tek tek ve abartılı bir şekilde yazmanıza gerek yok. Kısa ve net bir şekilde başvuracağınız iş ile alakalı olan bilgilere ver vererek önemli bir CV tabusundan kurtulabilirsiniz.

CV içerisinde boşluk olması iş veren tarafından olumsuz olarak karşılanacaktır. Bu yüzden CV’de boşluk bırakmamaya özen göstermelisiniz. Boşluk süresinde neler yaptığınız, neden boş olduğunuz iş veren tarafından dikkat çekecek ayrıntılar arasında yer alır. Boşluklar CV inceleyen kişiler tarafından olumsuz karşılanır iken bu konulara açıklık getirmeyi tercih etmelisiniz.

CV’de fotoğrafa yer verir iken sosyal medya fotoğraflarınızdan veya arka planında manzara tarzı fotoğraflar ile hazırlanan fotoğraflardan yer vermeyin. Size göre bu şekilde çekildiğiniz fotoğraflar etkileyici görünse de CV’de yer alması gereken fotoğraflar arka planı sade olmalı ve düzgün bir şekilde hazırlanmalıdır.

CV tabuları arasında son sırada ise kendini övmek yer alıyor. Bu konu çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. CV hazırlarken sürekli olarak kendinizi övmek iş veren tarafından CV’nin incelenmemesine neden olacaktır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x