CV İçin Ön Yazı Nasıl Yazılır

3 August 2017 —

CV için ön yazı yetkili işverenle aranızdaki ilk fırsattır. İlk karşılaşma ilk izlenim çok önemlidir ya, ön yazıda böyle. İşvereni etkileyecek, ikna edecek ve bu işi ne kadar istediğinize inandıracak. Ön yazı iş başvurusu sırasında CV’nizin önüne eklenen kısa yazıdır. Kısa ama değerli olan bu ön yazı başvuru listelerinde sizi ön sıraya çıkabilir. Tam da bu yüzden çok özenli ve dikkat etmek gerekir. Ön yazı hazırlarken kesinlikle özgün olmasına ve sizin kişiliğinizi yansıtmasına özen gösterin. Ön yazı CV’den farklı olarak tüm işlere aynı yazıyı verebileceğiniz türden değil, her firma için ayrı, kendi becerilerinizi anlattığınız bir yazı olmalıdır. Uzun bir yazı olmamalıdır, kısa ve öz olmalıdır. Ön yazıda başvurduğunuz pozisyonu, becerilerinizi ve işe başvurma nedeninizi anlatmanız yeterli olacaktır. Düzgün ve akıcı bir dil ile anlatmak önemli. Bu işi ne kadar istediğinizi ve bu işin size ne kadar uygun olduğunu anlatmalı, CV’nize bakması için ikna etmelisiniz. CV Ön Yazı Örneği Şimdi sizlere birkaç ön yazı örneği verelim. Detayları yâda yerleri değiştirerek benzer bir ön yazı hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Sayın yetkili, Şirketinize Satın Alma pozisyonu için ilettiğim CV ekte bilgilerinize sunulmuştur. Eğitim hayatım ve iş tecrübelerim sizlerin açmış olduğu bu pozisyonun gerektirdiği altyapıyı oluşturdu. Eğitim hayatım boyunca iş geliştirme, girişimcilik, motivasyon ve farklı alanlarda […]

CV için ön yazı yetkili işverenle aranızdaki ilk fırsattır. İlk karşılaşma ilk izlenim çok önemlidir ya, ön yazıda böyle. İşvereni etkileyecek, ikna edecek ve bu işi ne kadar istediğinize inandıracak. Ön yazı iş başvurusu sırasında CV’nizin önüne eklenen kısa yazıdır.

Kısa ama değerli olan bu ön yazı başvuru listelerinde sizi ön sıraya çıkabilir. Tam da bu yüzden çok özenli ve dikkat etmek gerekir. Ön yazı hazırlarken kesinlikle özgün olmasına ve sizin kişiliğinizi yansıtmasına özen gösterin. Ön yazı CV’den farklı olarak tüm işlere aynı yazıyı verebileceğiniz türden değil, her firma için ayrı, kendi becerilerinizi anlattığınız bir yazı olmalıdır. Uzun bir yazı olmamalıdır, kısa ve öz olmalıdır. Ön yazıda başvurduğunuz pozisyonu, becerilerinizi ve işe başvurma nedeninizi anlatmanız yeterli olacaktır. Düzgün ve akıcı bir dil ile anlatmak önemli. Bu işi ne kadar istediğinizi ve bu işin size ne kadar uygun olduğunu anlatmalı, CV’nize bakması için ikna etmelisiniz.

CV Ön Yazı Örneği

Şimdi sizlere birkaç ön yazı örneği verelim. Detayları yâda yerleri değiştirerek benzer bir ön yazı hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

Sayın yetkili,

Şirketinize Satın Alma pozisyonu için ilettiğim CV ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Eğitim hayatım ve iş tecrübelerim sizlerin açmış olduğu bu pozisyonun gerektirdiği altyapıyı oluşturdu. Eğitim hayatım boyunca iş geliştirme, girişimcilik, motivasyon ve farklı alanlarda kendimi geliştirme fırsatı buldum. Tüm eğitim hayatıma dair bilgiler ve kişisel gelişim için yaptıklarım CV’ de yer almaktadır.

İş hayatımda son derece özverili olduğumu bilmenizi isterim. Heves ve sorumluluğumun tam olduğunu söylemeliyim. Özenli ve dikkatli çalıştığım sürece başarı ile sonuçlandığını biliyorum. Sizlere yeteneklerim ve disiplinim ile katkı sağlayacağımı söyleyebilirim.

Ön yazı ve CV mi okumaya zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Sizlerden olumlu haberler almayı diliyorum.

Saygılarımla,

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x