CV hazırlamanın püf noktaları

3 July 2017 —

Sektör fark etmeksizin iş bulmanın vazgeçilmez şartı doğru CV hazırlamaktır. Sizi en iyi şekilde temsil edecek öz geçmiş ile başvurunuzu daha iyi bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. CV, başvurduğunuz iş yeri için ilk izlenim olduğundan en önemli detaydır. CV Hazırlamanın Püf Noktaları Nelerdir? Hazırlayacağınız CV maksimum 2 sayfa olmalıdır. Daha fazlası sıkıcı olacak ve dikkat çekmeden rafa kaldırılacaktır. CV inceleme süresi ortalama olarak 3 dakikadır. Bu yüzden uzun cümlelerden kaçınmalı, kısa ve net olmalısınız. CV, A4 kağıdına bilgisayar ortamında hazırlanmalıdır. CV hazırlanırken birinci veya üçüncü tekil kişi üslubu tercih edilmelidir. İmla kurallarının tümüne uymalı, yazım hatalarına dikkat etmelisiniz. Önemli : CV hazırlamanın püf noktaları arasında en önemli detay başvurduğunuz pozisyondur. Başvurulan pozisyona uygun olarak hazırlanan CV her zaman dikkat çeker, ilgi görür. Bu yüzden kariyer hedefi, referanslar ve diğer bilgiler başvurulan pozisyon ile uyumlu olmalıdır. CV Hazırlarken Fotoğraf Ekleme CV hazırlarken fotoğraf zorunlu değildir. Ancak fotoğraflı CV her zaman iş verenlerin dikkatini çeker. Hem iş verenin size karşı ilk izlenimini oluşturmaktadır. Eklenecek fotoğrafta dikkat edilecekler ise; Takım elbise ile çekilmiş bir görsele yer verilmelidir. Arka plan bulanık olmamalı, profesyonel çekilmiş net bir fotoğrafa yer verilmeli. Arka plan düz ve tek renk olmalıdır. Kişisel Bilgilerin CV’de Önemi Öz geçmişin başında ilk olarak kişisel bilgilerinize […]

Sektör fark etmeksizin iş bulmanın vazgeçilmez şartı doğru CV hazırlamaktır. Sizi en iyi şekilde temsil edecek öz geçmiş ile başvurunuzu daha iyi bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. CV, başvurduğunuz iş yeri için ilk izlenim olduğundan en önemli detaydır.

CV Hazırlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hazırlayacağınız CV maksimum 2 sayfa olmalıdır. Daha fazlası sıkıcı olacak ve dikkat çekmeden rafa kaldırılacaktır.
  • CV inceleme süresi ortalama olarak 3 dakikadır. Bu yüzden uzun cümlelerden kaçınmalı, kısa ve net olmalısınız.
  • CV, A4 kağıdına bilgisayar ortamında hazırlanmalıdır.
  • CV hazırlanırken birinci veya üçüncü tekil kişi üslubu tercih edilmelidir.
  • İmla kurallarının tümüne uymalı, yazım hatalarına dikkat etmelisiniz.

Önemli : CV hazırlamanın püf noktaları arasında en önemli detay başvurduğunuz pozisyondur. Başvurulan pozisyona uygun olarak hazırlanan CV her zaman dikkat çeker, ilgi görür. Bu yüzden kariyer hedefi, referanslar ve diğer bilgiler başvurulan pozisyon ile uyumlu olmalıdır.

CV Hazırlarken Fotoğraf Ekleme

CV hazırlarken fotoğraf zorunlu değildir. Ancak fotoğraflı CV her zaman iş verenlerin dikkatini çeker. Hem iş verenin size karşı ilk izlenimini oluşturmaktadır. Eklenecek fotoğrafta dikkat edilecekler ise;

  1. Takım elbise ile çekilmiş bir görsele yer verilmelidir.
  2. Arka plan bulanık olmamalı, profesyonel çekilmiş net bir fotoğrafa yer verilmeli.
  3. Arka plan düz ve tek renk olmalıdır.

Kişisel Bilgilerin CV’de Önemi

Öz geçmişin başında ilk olarak kişisel bilgilerinize yer vermelisiniz. Bu bölümde adınızı ve diğer kişisel bilgilerinizi doğru ve açık şekilde yazmalısınız. İş verenlerin fotoğraftan sonra dikkat ettikleri en önemli noktalardan biri de kişisel bilgilerdir. CV’de aynı zamanda medeni durum, doğum tarihi ve doğum yerine de yer verilmelidir.

Başarılı bir CV için kariyer bilgilerinizin doğru ve eksiksiz bir şekilde kronolojik sıralama ile yazılması gerekmektedir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x