Cv de sosyal medya hesaplarım olmalı mı?

7 Mart 2016 —

CV hazırlamak iş görüşmelerinde sizler hakkında fikir edinilmesini sağlamak adına oldukça önemlidir. Başarılı bir CV kolayca fark edilir ve diğer adaylar karşısında sizleri bir adım öne geçirir.

CV hazırlamak iş görüşmelerinde sizler hakkında fikir edinilmesini sağlamak adına oldukça önemlidir. Başarılı bir CV kolayca fark edilir ve diğer adaylar karşısında sizleri bir adım öne geçirir. Bu durumun farkında olarak en doğru CV’yi hazırlamak oldukça önemlidir. CV içerisinde yer alacak bilgiler sizler hakkında en doğru fikrin oluşmasını sağlamalıdır. Ayrıca CV’lerin incelenmesi birkaç dakika ile sınırlı olduğundan dolayı gereksiz detayların bulunması, önemli unsurların gözden kaçırılmasına neden olabilir. Bu nedenle doğru ve olması gereken bilgilerin CV’ler de yer alması gerektiğini unutmamalısınız.

Günümüzde hemen hemen herkesin bir sosyal medya hesabı olması, sosyal medya ortamlarının bireyler hakkında detaylı bilgiler vermesi CV’lere sosyal medya hesapları eklenmesini gündeme taşımaktadır. CV’lere sosyal medya hesapları eklemek doğru mu yanlış mı gibi birçok soru hemen hemen her gün uzmanlara iletilmektedir. Bu konuda bir açıklama yapmak gerekirse, CV örneklerine sosyal medya hesapları kesin olarak eklenmeli veya eklenmemeli gibi kesin bir yargıya ulaşmak hata yapmak anlamına gelmektedir. Çünkü başvuru yaptığınız pozisyon, firmanın sosyal medyaya bakış açısı, firmanın sosyal medya kullanma oranı gibi diğer detaylara bağlı olarak bu bilgiyi CV örneklerinizde paylaşmalısınız.

Sosyal medya hesaplarınız sizler hakkında oldukça önemli bilgiler veriyor olabilir. Hatta bu bilgiler işe alınmanızı sağlayacak kadar bile önemli olabilir. Fakat firmanın sosyal medyaya bakış açısı olumsuz olduğunda bu durum sizlere avantaj sağlamak yerine dezavantaj sağlayacaktır. Firma personellerinin sosyal medya kullanmasına sıcak bakmayabilir. Bu durumda sizlerin CV örneklerinizde sosyal medya hesaplarınızı belirtmeniz olumsuz bir durum olarak yansıtılabilir.

Farklı bir açıdan bakmak gerekirse, sosyal medyanın günümüzün yükselen değerleri arasında yer aldığının farkında olan bir firma için CV örneğinde ki sosyal medya hesapları oldukça önemli olabilir. Hatta sosyal medya hesaplarınızdaki takipçi sayınız bile bu anlayışla hareket eden firmalar için oldukça önemlidir. Örneğin, 5 milyon takipçinizin olduğunu varsaydığımızda, firma bu durumu sizlerin kitleleri kolayca etkileyecek güce sahip olduğunuzu düşünerek taçlandırabilir. Hatta sizlerin sosyal medya hesaplarında firma bilgilerinin paylaşılması reklam ve algı yönetimi anlamında büyük katkı sağlayabilir gibi bir düşünce ile de çalışmalar yapılabilir.

Yukarıda belirtilen iki farklı durum, CV örneklerinizde sosyal medya hesaplarınızı paylaşmanız veya paylaşmamanız durumunu açıkça ifade etmektedir. Kesin olarak paylaşılabilir veya kesin olarak paylaşılamaz denilemeyeceğini her iki örnekle açıklamak mümkün hale gelmektedir. Bu durumda sizlere ipucu vermek adına, CV hazırladığınız firmanın sosyal medya hesabı bulunup bulunmadığı, sosyal medya hesaplarında ne kadar aktif olarak bulundukları gibi farklı detaylara dikkat ederek, CV örneklerinizde sosyal medya hesaplarınızı paylaşıp paylaşmayacağınız konusunda fikir edinebilirsiniz. Bunun sadece fikir edinmek için bir yol olduğunu unutmamalısınız. Sosyal medya hesaplarınızı paylaşmanız durumunda dikkat etmeniz gereken noktalar arasında gerçekleştirdiğiniz paylaşımların firmanız tarafından takip edilebileceğidir. Firma anlayışına aykırı paylaşımlarda bulunmak sürecin olumsuz olarak sonuçlanmasına neden olabilir.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Halo Etkisi Nedir?

Halo Etkisi Nedir?Berna Ak | 29 Ocak

0
Would love your thoughts, please comment.x