CV de Referans nasıl verilir

5 July 2017 —

İş verenler için başvuru yapan kişilerin yaptıkları işler kadar nasıl bir çalışan oldukları da önemli bir durumdur. İnceleme aşamasında iş verenler tarafından görevlendirilen insan kaynakları bu konuda özellikle referanslar sayesinde bilgiler edinmektedir. Referans seçimine bu yüzden çok fazla dikkat etmeli, kimlere yazacağınıza önceden karar vermeli ve referanslarınıza da onların isimlerini eklediğini bilmesi gerekmektedir. Peki CV de referans nasıl verilir? Nelere dikkat edilir? Her Tanıdığınız Kişiden Referans Olur Mu? Referans, tanıdığınız kişileri eklemek olarak kabul edilebilir. Ancak her tanıdığınız kişiyi referans olarak eklemeniz doğru veya etik değildir. Çünkü iş verenler referansları sizi tanıtmak, daha doğrusu işinizde nasıl olduğunuzu görmek için istemektedir. Referans olarak vermiş olduğunuz isimler, yeni iş verene o firmadaki çalışma durumunuz hakkında aydınlatıcı bilgi sunacaktır. Referanslar Kimlerden Oluşmalıdır? Seçimi Nasıl Nasıl Yapılır? CV hazırlarken yazacağınız referanslarınızın aile veya arkadaş ortamından kişilerin olmaması gerekmektedir. Referans, son çalıştığınız yerdeki yöneticilerinizden oluşmalıdır. Özellikle yeni başvuru gerçekleştirdiğiniz iş yerine başvurduğunuz pozisyona uygun olarak daha önce çalıştığınız bir iş yeri var ise orayı özellikle belirtmelisiniz. Eğer referans olarak sadece bir iş yerinde çalıştıysanız bu iş yerinde iletişim halinde olduğunuz müşterilerinizin isimlerini de yazabilirsiniz. Yaptığınız iş ve işi nasıl yaptığınız konusunda iş verenlere daha net bilgi sunacaktır. CV’de ailenizin üyelerini referans olarak göstermeniz profesyonel görünmeyecek, olumsuz […]

İş verenler için başvuru yapan kişilerin yaptıkları işler kadar nasıl bir çalışan oldukları da önemli bir durumdur. İnceleme aşamasında iş verenler tarafından görevlendirilen insan kaynakları bu konuda özellikle referanslar sayesinde bilgiler edinmektedir. Referans seçimine bu yüzden çok fazla dikkat etmeli, kimlere yazacağınıza önceden karar vermeli ve referanslarınıza da onların isimlerini eklediğini bilmesi gerekmektedir. Peki CV de referans nasıl verilir? Nelere dikkat edilir?

Her Tanıdığınız Kişiden Referans Olur Mu?

Referans, tanıdığınız kişileri eklemek olarak kabul edilebilir. Ancak her tanıdığınız kişiyi referans olarak eklemeniz doğru veya etik değildir. Çünkü iş verenler referansları sizi tanıtmak, daha doğrusu işinizde nasıl olduğunuzu görmek için istemektedir. Referans olarak vermiş olduğunuz isimler, yeni iş verene o firmadaki çalışma durumunuz hakkında aydınlatıcı bilgi sunacaktır.

Referanslar Kimlerden Oluşmalıdır? Seçimi Nasıl Nasıl Yapılır?

CV hazırlarken yazacağınız referanslarınızın aile veya arkadaş ortamından kişilerin olmaması gerekmektedir. Referans, son çalıştığınız yerdeki yöneticilerinizden oluşmalıdır. Özellikle yeni başvuru gerçekleştirdiğiniz iş yerine başvurduğunuz pozisyona uygun olarak daha önce çalıştığınız bir iş yeri var ise orayı özellikle belirtmelisiniz.

Eğer referans olarak sadece bir iş yerinde çalıştıysanız bu iş yerinde iletişim halinde olduğunuz müşterilerinizin isimlerini de yazabilirsiniz. Yaptığınız iş ve işi nasıl yaptığınız konusunda iş verenlere daha net bilgi sunacaktır. CV’de ailenizin üyelerini referans olarak göstermeniz profesyonel görünmeyecek, olumsuz bir izlenim bırakacaktır.

Referanslarınızdan Onay Almalısınız!

CV’nize kimi eklediğiniz kadar eklemiş olduğunuz kişilerin bilgisinin olması da önem arz eder. Daha sonra herhangi bir sorun veya olumsuzluk yaşamamak için referansınızı eklediğiniz kişinin muhakkak haberi ve onayı olmalıdır. Referans olarak eklediğiniz kişilere bunu mail ile bildireceğiniz gibi eğer samimiyetiniz var ise arayarak da izah edebilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x