CV Bölümleri Nelerdir?

14 Temmuz 2016 —

CV hazırlamak çoğu zaman hazırlıksız yapılan bir eylemdir. Oysa CV hazırlamak zaman ayrılması gereken önemli bir iştir. CV’niz size iş kapısını aralayacaktır bu nedenle en iyi CV’yi hazırlamak için dikkatli bir şekilde CV doldurmanız gerekir.

CV hazırlamak çoğu zaman hazırlıksız yapılan bir eylemdir. Oysa CV hazırlamak zaman ayrılması gereken önemli bir iştir. CV’niz size iş kapısını aralayacaktır bu nedenle en iyi CV’yi hazırlamak için dikkatli bir şekilde CV doldurmanız gerekir. Yapılan araştırmalara göre insanlar CV bölümlerine dikkat etmeden bu çalışmayı gerçekleştiriyor. Hatta birçok insan CV’sinin içeriğinde herhangi bir değişiklik yapmadan yıllarca aynı özgeçmişi kullanıyor. Eğer bir kariyer hedefiniz varsa iyi bir CV hazırlamak için kurallara uygun, beklentileri karşılayacak bir CV hazırlamanız gerekir. Bu nedenle CV’niz güncel olmalıdır.

Birçok şablonu inceleyerek cvlogin de güncel CV’ler hazırlayın

İyi bir CV güncel olmanın dışında iyi bir şablona da sahip olmalıdır. Peki, CV bölümleri nelerdir diye sorduğunuzu düşünüyoruz. CV bölümleri: Kişisel bilgilerle başlayıp, eğitim bilgileri, iş tecrübeleri, başarılar, ilgi alanları, varsa yaptığınız yayınlar, üye olduğunuz kurumlar, yetenekleriniz, yabancı dil bilginiz ve referans bilgilerinizin bulunduğu alanlardır. cvlogin’i iyi incelediğinizde bir çok CV şablonumuzda bu bölümleri görebilirsiniz.

CV bölümlerinde sosyal medya hesaplarınıza yer verin

CV bölümlerinden ilki kişisel bilgiler alanıdır. Burada isminiz, doğum tarihiniz, adres bilgileriniz, iletişim numaralarınız, mail adresiniz ve sosyal medya hesaplarınız yer alır. Sosyal medya hesaplarınız içinde LinkedIn varsa mutlaka eklemeyi unutmayın. cvlogin ile CV hazırlarken bunu bir iş bulma fırsatı olarak düşünün ve dikkatli bir şekilde özgeçmiş hazırlayarak kariyer hedefinize ulaşın. İlk olarak en güncel ve en uygun fotoğrafınızı CV’ye koyarak işe başlayın. CV de kullanacağınız fotoğrafınız, CV’niz için önemlidir, 15 yıl önceki bir fotoğrafı kullanarak sizi mülakata çağıran insan kaynakları yetkilisini şaşırtmayın. CV bölümlerinden biri kişisel bilgiler içinde fotoğraf kullanımı olarak düşünülebilir. Kişisel bilgileriniz içinde iletişim bilgilerinizin doğruluğunu birkaç kez kontrol edin. Varsa sosyal medya hesaplarınızı ekleyin. Artık bunların da incelendiğini düşünerek o sosyal medya hesaplarınızı güncellemeyi unutmayın.

cvlogin CV bölümleri için size rehberlik ediyor

cvlogin’de eğitim bilgileriniz önemli bir yer tutar. Eğitim bilgilerinizi ters kronolojiye uyarak hazırlayın, yani en son bitirdiğiniz okuldan aşağıya doğru yazmalısınız. Eğitim bilgilerinizde, okulu bitirdiğiniz yıllarla ilgili mutlaka tarih bilgisi bulunmalıdır. CV bölümleri arasında yer alan iş tecrübeleriniz, geçmişte çalıştığınız işler önemli bir yer tutar. Sizin işe alınıp alınmayacağınız konusunda iş tecrübeleri çok iyi bir göstergedir. Burada da ters kronolojiye uygun olarak iş tecrübelerinizi yazabilirsiniz. Çok fazla iş değiştiren insan pozisyonunda olmayın, bu sizin tecrübeli olduğunuzu göstermeyebilir. Bize göre çalıştığınız iş yerlerini sakin bir kafa ile tespit edip önem sırasına göre CV bölümüne yazabilirsiniz. Birçok iş yerini buraya yazmak tutarlılık açısından dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu nedenle kısa dönemli çalıştığınız işleri ve iş yerlerini bu alanda belirtmemekte fayda vardır.

cvlogin’de yetenekleriniz bölümünde yeteneklerinizi öne çıkarın

cvlogin’de yetenekleriniz bölümünü işe uygun olarak hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. Elbette birçok yeteneğiniz olabilir, birçok kursa, eğitime katılmış olabilirsiniz. Bunlar içinden başvurduğunuz işe uygun olanları yine önem sırasına göre yazmak gerekir. cvlogin size CV oluşturmada rehberlik eder. CV bölümünde yabancı dil beceriniz önemlidir. Yabancı dil bilgilerinizi seviyesi ile belirtmek gerekir. Yabancı dilinizi geliştirmek için çabalamalısınız. Günümüzde iletişim çok gelişti artık yurt dışından birileri ile görüşmek çok zor değil. Yabancı dizi ve filmler izleyerek de bilinçli olarak dil becerinizi geliştirebilirsiniz. Bu çağın en önemli iş aracı bilgisayarlar. Bilgisayar becerileriniz de gelişmiş olmalıdır. Windows programları, basit veritabanı uygulamaları, raporlama ve sunum promlarını kullanabilmek iş başvurunda kritik öneme sahiptir.

cvlogin’de yaşadığınız CV’leri hazırlayın

Son olarak CV bölümünde yer alan hobileriniz bölümü iletişim, takım çalışması ve işe uyum için dikkatle izlenen CV bölümüdür. cvlogin CV örneklerini inceleyerek en iyi CV’yi hazırlamak için çabalamalısınız. CV’nizde bilgisayar programlarını kullanmak, internette araştırma yapmak, bisiklete binmek, fotoğraf çekmek gibi rafine hobiler olabilir. Hayal ürünü bir CV oluşturmayın yaşadığınız iyi bir CV oluşturmaya gayret edin. CV kariyer hedefinize giden yolda sizin için çok önemli bir araçtır.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x