CV Bölümleri Nelerdir?

18 August 2017 —

İş başvurusunun en önemli noktası şüphesiz ki doğru CV ile başvuru yapmaktır. Başvurunuz sırasında hazırlayacağınız CV’de aşağıdaki bölümler olmalı ve belirttiğimiz şekilde doldurulmalıdır. Böylelikle profesyonel CV hazırlayabilir, işe alım sürecini kolaylaştırabilirsiniz. CV Bölümleri ve Açıklamaları 1- Kişisel Bilgiler CV bölümleri arasında ilk sırada kişisel bilgilerinizin yer aldığı bölüm bulunmaktadır. Bu bölüm ad, soyad, doğum tarihi ve medeni durum bilgileri yer almaktadır. 2- İletişim Bilgileri CV’nin en önemli alanlarından biri iletişim bilgilerine yer vereceğiniz kısımdır. Adres, sabit telefon, cep telefonu numarası ve e-posta bilgileri doğru ve eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. 3- İş Hayatı Daha önceki iş hayatınız, yeni işlerinizin referansıdır. Çalıştığınız dönemler ile birlikte çalıştığınız yer ve pozisyona yer vermelisiniz. 4- Eğitim Hayatı CV’nin en önemli bölümlerinden biri de eğitim hayatı bilgilerinin yer alacağı bölümdür. Bu bölümü kronolojik sıralama ile doldurmalısınız. Burada ne kadar şeffaf olursanız başvurduğunuz iş pozisyonu ile ilgili değerlendirmede etkisi artacaktır. 5- Kurs, Seminer ve Projeler Katıldığınız kurslar, seminerler ve projeler CV’nin daha güçlü olmasını sağlamaktadır. Başvuru sırasında özellikle başvurduğunuz iş pozisyonu ile ilgili birimlerde daha önce kurs, seminer veya projede bulunmanız iş veren tarafından büyük dikkat çekmektedir. Doğru olmayan bilgilere yer vermekten ve abartılı bilgilerden kaçınılmalıdır. 6- Yabancı Dil ve Yetenekler CV’nin önemli bölümlerinden bir diğeri ise yabancı dil […]

İş başvurusunun en önemli noktası şüphesiz ki doğru CV ile başvuru yapmaktır. Başvurunuz sırasında hazırlayacağınız CV’de aşağıdaki bölümler olmalı ve belirttiğimiz şekilde doldurulmalıdır. Böylelikle profesyonel CV hazırlayabilir, işe alım sürecini kolaylaştırabilirsiniz.

CV Bölümleri ve Açıklamaları

1- Kişisel Bilgiler

CV bölümleri arasında ilk sırada kişisel bilgilerinizin yer aldığı bölüm bulunmaktadır. Bu bölüm ad, soyad, doğum tarihi ve medeni durum bilgileri yer almaktadır.

2- İletişim Bilgileri

CV’nin en önemli alanlarından biri iletişim bilgilerine yer vereceğiniz kısımdır. Adres, sabit telefon, cep telefonu numarası ve e-posta bilgileri doğru ve eksiksiz olarak hazırlanmalıdır.

3- İş Hayatı

Daha önceki iş hayatınız, yeni işlerinizin referansıdır. Çalıştığınız dönemler ile birlikte çalıştığınız yer ve pozisyona yer vermelisiniz.

4- Eğitim Hayatı

CV’nin en önemli bölümlerinden biri de eğitim hayatı bilgilerinin yer alacağı bölümdür. Bu bölümü kronolojik sıralama ile doldurmalısınız. Burada ne kadar şeffaf olursanız başvurduğunuz iş pozisyonu ile ilgili değerlendirmede etkisi artacaktır.

5- Kurs, Seminer ve Projeler

Katıldığınız kurslar, seminerler ve projeler CV’nin daha güçlü olmasını sağlamaktadır. Başvuru sırasında özellikle başvurduğunuz iş pozisyonu ile ilgili birimlerde daha önce kurs, seminer veya projede bulunmanız iş veren tarafından büyük dikkat çekmektedir. Doğru olmayan bilgilere yer vermekten ve abartılı bilgilerden kaçınılmalıdır.

6- Yabancı Dil ve Yetenekler

CV’nin önemli bölümlerinden bir diğeri ise yabancı dil bilgilerinin ve beceri bilgilerinin yer aldığı bölümdür. CV içerisinde bildiğiniz yabancı dilleri doğru bir şekilde belirtin. Kaç dil biliyorsanız yazmanızda herhangi bir sorun yoktur. Yetenekler bölümünde ise sadece başvurusunu yaptığınız bölüm ile ilgili yeteneklerinizi yazmanız yeterli olacaktır.

7- Referans

CV’nin en önemli bölümüdür. Daha önce çalıştığınız kurumlardan alacağınız referanslar yeni iş hayatınızda önemlidir. Doğru ve eksiksiz bilgiler bir şekilde giriş yapılmalıdır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x