Çalışma masanızda bulunması gereken 9 parça nedir?

7 Mart 2016 —

İşyerindeki ortamınız sizlerin maksimum verim ile çalışmasını sağlamaktadır. Bu verimin sağlanması adına patronlar büyük çaba sarf etmektedir. Çünkü personeller ne kadar çok verimle çalışırsa işler o kadar başarılı olacaktır.

İşyerindeki ortamınız sizlerin maksimum verim ile çalışmasını sağlamaktadır. Bu verimin sağlanması adına patronlar büyük çaba sarf etmektedir. Çünkü personeller ne kadar çok verimle çalışırsa işler o kadar başarılı olacaktır.

İşyerindeki veriminizin artmasını sağlamak adına çalışma masanızda bulundurmanız gerekenler arasından 9 önemli unsuru seçtik ve sizlere sunuyoruz.

1. Aile Fotoğrafınız:

Mutlu aile

Çalışma masanızın üzerinde aile fotoğrafının bulunması hemen hemen her şirket yetkilisinin masasında yer almaktadır. Çünkü insanların ailelerine verdiği değerler iş yerinde daha fazla mutlu olmalarını sağlar. Çünkü herkes ailesi için çalışır. Ailesine daha iyi bir gelecek sağlamak adına çalışanlar fotoğrafı gördükçe daha azimli bir şekilde çalışacaklardır. Ayrıca iş yerinin monotonluğundan kurtulmak adına aile fotoğrafınıza bakmak sizler rahatlatacaktır.

2. Çikolata:

çikolata

Masanızın üzerinde olmasa da çekmeceniz de mutlaka çikolata olmalıdır. Çünkü yoğun iş temposunda kan şekeriniz düşer ve siz bunun farkında olmazsınız. Bir süre sonra uykunuz gelmeye başlar ve zaman hiç geçmiyormuş hissine kapılırsınız. İşte tüm bu etkiler kan şekerinizin düştüğüne işarettir. Bu durumda bir çikolata yiyerek kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz. Böylece işyerinin problemli bir mekan olmasından uzaklaşırsınız.

3. Evraklar:

evrak

Çalışma masanızın üzerinde evrak bulunması çoğu zaman olumlu bir durumdur. Çünkü masanın üzerinde bulunan ögeler sizlerin çalışmalarına destek olmaktadır. Dikkatlerinizin dağılmasını engelleyerek tam konsantre ile çalışma fırsatı sunmaktadır. Durum böyle olunca masanızın üzerinde işinizle ilgili evraklar veya farklı cisimlerin bulunması sizlere işinizden uzaklaşma fırsatı vermeyecektir.

4. Hatırlatıcılar:

postit

Yoğun iş temposunda hızınızı kesmemek adına çoğu zaman yapacaklarınızı not alırsınız. Çünkü mevcut yaptığınız işin bir an önce tamamlanması gerektiğinden işleri sıraya koyarak gerçekleştirirsiniz. Bu durumda işlerin aksamaması ve unutmanın önüne geçmek adına hatırlatıcı kağıtlar veya farklı cisimler kullanmanız sizlere kolaylık sağlayacaktır.

5.  Kolonya:

kolonya

Eğer çalışma masanızda sadece işlerinizi yapmıyor, aynı zamanda müşterilerinizi ağırlıyorsanız kolonya bulundurmanız faydalı olacaktır. Çünkü müşterilerinize değerli olduklarını hissettirmek adına minik ikramlar sunmanız oldukça etkileyici olacaktır.

 

6.  Ajanda ve Takvim:

takvim

Masanızın üzerinde olmazsa olmazlar arasında bir ajanda ve bir takvim bulunmalıdır. İşlerinizin düzenini ajandanıza yazarak unutma problemlerini ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca zaman planlamasını oldukça verimli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Takvim ise, sizlerin hangi günde olduğunuzu hatırlamanızı kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.

7.  Kalemlik:

kalemlik

Size özel bir kalemliğin olması prestijinizin artmasını sağlayacaktır. Ayrıca masanızın daha güzel görünmesine katkı sağlayacaktır. İsimlerin yazılı olduğu kalemliklerin dışında sıradan kalemlik kullanabilir, hatta içine yüzlerce kalem ekleyerek farklı bir izlenim bırakabilirsiniz.

8. Kartvizitlik:

kartvizit

Masanızın üzerinde size özel kartvizitinizin bulunması oldukça önemlidir. Çünkü, müşterilerinizin veya ziyaretçilerinizin sizlere kolayca ulaşabilmesini sağlamak, ayrıca müşteri memnuniyetini gerçekleştirmek adına önemlidir. Çünkü müşteriniz, birebir ilgiden memnun olacaktır.

9. Mini Raf:

dosya

Masa düzeninin sağlanması adına, fazla evrakları düzenli olarak yerleştirebileceğiniz bir bölümün olması sizlerin iş karmaşası yaşamanızın önüne geçecektir. Ayrıca masanızın düzenli görünmesini de sağlayacaktır.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x