İş Başvurusunda Dikkat Edilecek Noktalar

24 July 2017 —

İş hayatında başarılı olmanın birinci koşulu tabi ki doğru iş başvurusunu yapmaktır. Peki hem daha kolay, hem de daha etkili iş başvurusu gerçekleştirmek için dikkat edilecek noktalar nelerdir? CVlogin olarak sizlere madde madde doğru iş başvurusunu aktarmak istiyoruz. 1- Randevuya Geç Kalmayın İş başvurusunda dikkat edilecek en önemli 1. nokta iş veren tarafından almış olduğunuz randevuya geç kalmamanızdır. Uzmanlar, iş görüşmesine randevunuzdan bir süre önce gitmenizi hem nefeslenmeniz, hem de iş ortamındaki havayı tatmanızı sağlayacaktır. 2- Profesyonel CV CV, iş başvurusunun en önemli 2. noktasıdır. İnsan kaynaklarına sunacağınız CV profesyonel olarak hazırlanmalıdır. İş veren tarafına sizinle ilgili ilk izlenimi sunacak ve olumlu geçmesine yardımcı olacaktır. Profesyonel bir CV nasıl olmalı diye düşünüyorsanız CVlogin Blog içerisinde yer alan makalelerimize göz atabilirsiniz. 3- Kısa ve Net Cümleler Kurun, Gereksiz Konuşmayın İş veren ile yapacağınız görüşmede unutmamanız gereken en önemli nokta sizin iş istediğiniz, karşınızdaki kişinin ise iş veren olmasıdır. Bu yüzden yapılacak olan görüşmede kendinizi çok fazla yüceltmekten kaçının. Size yönetilen sorulara kısa ve net olarak ne soruldu ise ona cevap verin. Kibirli konuşmaların hiçbir iş veren tarafından sevilmediğini bilmelisiniz. 4- Önceden Bilgi Sahibi Olmak İş veren ile yapacağınız görüşmeye gitmeden önce yapacağınız iş ve başvuracağınız pozisyon hakkında bol bol bilgi edinin. Eğer […]

İş hayatında başarılı olmanın birinci koşulu tabi ki doğru iş başvurusunu yapmaktır. Peki hem daha kolay, hem de daha etkili iş başvurusu gerçekleştirmek için dikkat edilecek noktalar nelerdir? CVlogin olarak sizlere madde madde doğru iş başvurusunu aktarmak istiyoruz.

1- Randevuya Geç Kalmayın

İş başvurusunda dikkat edilecek en önemli 1. nokta iş veren tarafından almış olduğunuz randevuya geç kalmamanızdır. Uzmanlar, iş görüşmesine randevunuzdan bir süre önce gitmenizi hem nefeslenmeniz, hem de iş ortamındaki havayı tatmanızı sağlayacaktır.

2- Profesyonel CV

CV, iş başvurusunun en önemli 2. noktasıdır. İnsan kaynaklarına sunacağınız CV profesyonel olarak hazırlanmalıdır. İş veren tarafına sizinle ilgili ilk izlenimi sunacak ve olumlu geçmesine yardımcı olacaktır. Profesyonel bir CV nasıl olmalı diye düşünüyorsanız CVlogin Blog içerisinde yer alan makalelerimize göz atabilirsiniz.

3- Kısa ve Net Cümleler Kurun, Gereksiz Konuşmayın

İş veren ile yapacağınız görüşmede unutmamanız gereken en önemli nokta sizin iş istediğiniz, karşınızdaki kişinin ise iş veren olmasıdır. Bu yüzden yapılacak olan görüşmede kendinizi çok fazla yüceltmekten kaçının. Size yönetilen sorulara kısa ve net olarak ne soruldu ise ona cevap verin. Kibirli konuşmaların hiçbir iş veren tarafından sevilmediğini bilmelisiniz.

4- Önceden Bilgi Sahibi Olmak

İş veren ile yapacağınız görüşmeye gitmeden önce yapacağınız iş ve başvuracağınız pozisyon hakkında bol bol bilgi edinin. Eğer mümkün ise başvuru yapacağınız yerin sizin ile ilgili olan alanlarda nasıl bir çalışma gerçekleştirdiği, yol haritası ve daha önce gerçekleştirdiği işlemlere göz atın.

5- Hitap Şekli

Modern ve kibar bir kişi olduğunuzu karşınıza yansıtmanın en önemli yolu beden dili ve hitap şeklidir. Karşınızdaki kişi eğer yaş olarak sizden küçük olsa bile ” siz ” diye hitap etmelisiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x