İş Başvurularında Yeni Trend: Yaratıcı Video Çekimi

6 Temmuz 2017 —

Dijital dünyanın yenilikleri iş başvuru sürecinde de daha yaratıcı süreçleri beraberinde getiriyor. Video çekerek iş başvurusu yapmak da bu noktada en ilginç yöntemlerden biri. Uygun sektörlerde bu yöntemi deneyerek işverenlerin ve insan kaynakları yöneticilerinin dikkatlerini çekmek daha kolay hale gelebilir.

Dijital dünyanın yenilikleri iş başvuru sürecinde de daha yaratıcı süreçleri beraberinde getiriyor. Video çekerek iş başvurusu yapmak da bu noktada en ilginç yöntemlerden biri. Uygun sektörlerde bu yöntemi deneyerek işverenlerin ve insan kaynakları yöneticilerinin dikkatlerini çekmek daha kolay hale gelebilir. Peki video çekiminde nelere dikkat etmeli?

Hangi sektöre hitap edeceğinizi iyi bilin

Video çekimi genellikle tasarım, medya, reklam ve dijital işler için harika bir iş başvurusu yöntemi olabilir. Bu alanlarda yaratıcılığınızı ortaya koyacak video çekimlerinizi ve tecrübelerinizi değişik yollarda paylaşabilir ve dikkat çekici bir aday olabilirsiniz. Daha kurumsal firmalarda ise daha ciddi ve geleneksel bir dil kullanmanız doğru bir yöntem olabilir.

Video başvurularınız kısa olsun

Video ile iş başvurusu yaptığınızda video çekiminizi kısa ve öz tutmanızda fayda var. Hem daha dikkat çekici bir video olması hem de kolay anlaşılır olması için iş geçmişinizden ve sizi öne çıkaracak olan niteliklerden bahsederek videonuzu en fazla iki dakika ile sınırlandırabilirsiniz.

Demo video çekerek deneme yapabilirsiniz.

Video çekim aşamasında deneme videosu çekerek jest ve mimiklerinizin yanında ses tonunuza kadar nasıl bir video çektiğinizi gözlemleyebilir ve ona göre videonuza şekil vererek işe koyulabilirsiniz. Çektiğiniz deneme videonuzu arkadaşlarınıza veya ailenize izleterek fikirlerini ve yorumlarını alabilir buna göre yeni videonuzun altyapısını oluşturabilirsiniz.

CV’niz dışında yeni şeyler de katın

Video başvurunuzda CV’nizdeki aynı ifadeleri basmakalıp bir şekilde okumak veya tekrar etmek yerine beceri, yetenek ve projelerinizle öne çıkmaya çalışmanız sizi daha cazip bir aday yapabilir. İş hayallerinizden ve eğer işe kabul edilirseniz şirkette nasıl bir fark yaratacağınızdan bahsetmek size avantaj kazandırır.

Yaratıcı detaylar ekleyebilirsiniz

Video başvurunuzun daha ilgi çekici hale gelmesi için çeşitli görseller, kurgu ve animasyonlardan da yararlanabilir ve videonuzun görsel açıdan da tatmin edici ve farklı olmasını sağlayabilirsiniz. Samimi ama bir o kadar da saygılı bir üslup sizi öne çıkarmaya yeter.

Cvlogin.com sitesinin hazır şablonlarına göz atarak ve iş başvuru sürecinde neler yapmanız gerektiğine göz atarak iş başvuru sürecine kendinizi daha iyi bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Cvlogin ile kariyerinize yeni bir yön verin.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x