40 Yaşından Sonra Girişimciler

16 August 2017 —

Microsoft, Facebook gibi 20’li yaşlarda kurulan ve dünyaca başarı elde eden girişimcileri gördükten sonra yenilikçi girişimlerin gençlerden geldiği akla gelse de; Nestle’nin kurulduğunda sahibinin 52 yaşında, Markafoni’nin kurulduğunda ise sahibinin 40 yaşında olduğunu da unutmayın. Bu sonuç bizlere girişimciliğin ve yaratıcılığın yaşı olmadığını göstermektedir. Dünya çapında yapılan araştırmalar girişimci yaş aralığının 25-45 olduğunu gösteriyor. Amerika’da son yıllarda girişimci yaş üst seviyesinin 55-64’lere kadar çıktığı belirtilmekte. Fakat tüm bunların yanında girişimcilikte risk alma konusunda yeni mezun genç adayların daha fazla risk aldıkları görülmekte. Yaş yükseldikçe risk alma oranı düşebiliyor. Girişimcilik aşaması yâda sonrasında evlilik gibi aile konuları devreye girdiğinde risk almanın yine zorlaşacağını belirtiyorlar genç girişimciler. Bunun nedeni daha fazla sorumluluk alma ve kaybetme korkusunun evlenmeyle beraber devreye girmesi. 40’lı yaşlarda girişimci olmak bu anlamda sorun yaratmayacak anlamına gelir. Evli ise kişi bu durumu tecrübeyle dengeleyebilir. 40 Yaşından Sonra Girişimci Olmak 40 yaşından sonra girişimcilik engin tecrübe ve bilgi demektir. Deneyim yaş ile beraber gelir ve bu durum 40 yaş girişimcilerin başarılı olması için kanıt niteliğinde sayılabilir. Aşağıda verdiğim örnekler aslında yaşın hiçbir önemi olmadığını ve hiçbir şey için geç olmadığını göstermektedir. THOMAS EDİSON: General Electric’i kurduğunda 45 yaşındaydı. VERA VENG: 40 Yaşına kadar hiç elbise dikmeyen Vera Veng 40 yaşından sonra […]

Microsoft, Facebook gibi 20’li yaşlarda kurulan ve dünyaca başarı elde eden girişimcileri gördükten sonra yenilikçi girişimlerin gençlerden geldiği akla gelse de; Nestle’nin kurulduğunda sahibinin 52 yaşında, Markafoni’nin kurulduğunda ise sahibinin 40 yaşında olduğunu da unutmayın. Bu sonuç bizlere girişimciliğin ve yaratıcılığın yaşı olmadığını göstermektedir.

Dünya çapında yapılan araştırmalar girişimci yaş aralığının 25-45 olduğunu gösteriyor. Amerika’da son yıllarda girişimci yaş üst seviyesinin 55-64’lere kadar çıktığı belirtilmekte.

Fakat tüm bunların yanında girişimcilikte risk alma konusunda yeni mezun genç adayların daha fazla risk aldıkları görülmekte. Yaş yükseldikçe risk alma oranı düşebiliyor. Girişimcilik aşaması yâda sonrasında evlilik gibi aile konuları devreye girdiğinde risk almanın yine zorlaşacağını belirtiyorlar genç girişimciler. Bunun nedeni daha fazla sorumluluk alma ve kaybetme korkusunun evlenmeyle beraber devreye girmesi. 40’lı yaşlarda girişimci olmak bu anlamda sorun yaratmayacak anlamına gelir. Evli ise kişi bu durumu tecrübeyle dengeleyebilir.

40 Yaşından Sonra Girişimci Olmak

40 yaşından sonra girişimcilik engin tecrübe ve bilgi demektir. Deneyim yaş ile beraber gelir ve bu durum 40 yaş girişimcilerin başarılı olması için kanıt niteliğinde sayılabilir.

Aşağıda verdiğim örnekler aslında yaşın hiçbir önemi olmadığını ve hiçbir şey için geç olmadığını göstermektedir.

THOMAS EDİSON: General Electric’i kurduğunda 45 yaşındaydı.

VERA VENG: 40 Yaşına kadar hiç elbise dikmeyen Vera Veng 40 yaşından sonra ünlü bir moda tasarımcısı olmuştur.

STAN LEE:  Spider-Man ve X-Man karakterlerinin yaratıcısı 39 yaşından sonra ilk çizgi romanını yazmaya başlamıştır.

TAİKİCHİRO MORİ: 51 yaşında Mori İnşaat Şirketini kurarak 13 milyon dolarlık servet kazanarak dünyanın en zengin insanı oldu.

CHARLES FLİNT: IBM’i kurduğunda 61 yaşındaydı.

ASA CANDLER: Coca Cola’yı kurduğunda 41 yaşındaydı.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x