2017’de Öne Çıkan İş Arama Trendleri

17 August 2017 —

Son zamanlarda daha becerikli ve daha donanımlı adaylar aranır hale geldi ve daha da değerlendi. Aslında bu rekabeti şirketler ortaya çıkarmışlardır. Artık spesifik becerilere sahip, sorumluluk sahibi ve işe hakim kişilerin değerlendiği bir döneme girildi. Bu yeni ve zorlu süreçte iş ararken nelere dikkat edilmesi gerekiyor ve öne çıkan trendler neler? Öncelikli ihtiyaç olan yerleri araştırın, ihtiyaç nerdeyse oraya başvurun. Büyük şehirlerde her ne kadar iş potansiyeli yüksek olsa da aynı orandaki iş arayan insan sayısının da çok olması bu sürecin sancılı geçmesine neden oluyor. Bu süreçte farklı lokasyonda kendi becerilerinize uygun alanlara yönelmeniz işinizi biraz daha kolaylaştırabilir. Büyük şehirlerde yaşayacağız diye inat edip hem işsiz hem mutsuz olmaktansa, farklı bir lokasyonda kendinize uygun, mutlu olacağınız bir iş bulabilirsiniz. Büyük şehirlerin yaşam masraflarının da yüksek olduğunu göz ardı etmeyiniz. Sosyal Medyayı Aktif Kullanın! İş tanımına dikkat edin. Son dönemlerde artık işler daha detaylandırıldı, çeşitlendirildi. Bu sebepten iş ilanlarına başvurmadan önce detayları iyi okumak ve iyi anlamak önemli. Bilinçli başvuru yapmak kazanmak için büyük etken. Kişi bazen sadece özensiz bir başvuru yaptığı için reddedilebiliyor. Öncelikle ne istediğinize karar verin. Kurumsal bir firmada ofiste mi çalışmak istiyorsunuz yoksa evden yâda istediğiniz bir yerde özgürce mi çalışmak istiyorsunuz? Son zamanlarda şirketler esnek çalışma uygulamalarını […]

Son zamanlarda daha becerikli ve daha donanımlı adaylar aranır hale geldi ve daha da değerlendi. Aslında bu rekabeti şirketler ortaya çıkarmışlardır. Artık spesifik becerilere sahip, sorumluluk sahibi ve işe hakim kişilerin değerlendiği bir döneme girildi. Bu yeni ve zorlu süreçte iş ararken nelere dikkat edilmesi gerekiyor ve öne çıkan trendler neler?

Öncelikli ihtiyaç olan yerleri araştırın, ihtiyaç nerdeyse oraya başvurun. Büyük şehirlerde her ne kadar iş potansiyeli yüksek olsa da aynı orandaki iş arayan insan sayısının da çok olması bu sürecin sancılı geçmesine neden oluyor. Bu süreçte farklı lokasyonda kendi becerilerinize uygun alanlara yönelmeniz işinizi biraz daha kolaylaştırabilir. Büyük şehirlerde yaşayacağız diye inat edip hem işsiz hem mutsuz olmaktansa, farklı bir lokasyonda kendinize uygun, mutlu olacağınız bir iş bulabilirsiniz. Büyük şehirlerin yaşam masraflarının da yüksek olduğunu göz ardı etmeyiniz.

Sosyal Medyayı Aktif Kullanın!

İş tanımına dikkat edin. Son dönemlerde artık işler daha detaylandırıldı, çeşitlendirildi. Bu sebepten iş ilanlarına başvurmadan önce detayları iyi okumak ve iyi anlamak önemli. Bilinçli başvuru yapmak kazanmak için büyük etken. Kişi bazen sadece özensiz bir başvuru yaptığı için reddedilebiliyor.

Öncelikle ne istediğinize karar verin. Kurumsal bir firmada ofiste mi çalışmak istiyorsunuz yoksa evden yâda istediğiniz bir yerde özgürce mi çalışmak istiyorsunuz? Son zamanlarda şirketler esnek çalışma uygulamalarını hayata geçirmeye başladı.

Artık tamamen dijital bir çağın içerisindeyiz. Dijital hayatta başarılı bir iş arama süreci yaşamak istiyorsanız görünür olmanızda fayda var. Sosyal medya hesaplarına ve iş arama sitelerine üye olun. Hatta becerilerinize uygun blog yâda web sayfası açın. Bu işverenin sizi bu alanda daha rahat görüp seçmesine yardımcı olacaktır. Tüm bunları CV’nize eklemeyi unutmayın. Son olarak CV’nizi hep güncel tutun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x