Kronolojik CV Örnekleri

26 Ocak 2016 —

Hem dünyada hem de Türkiye’de en yaygın olarak kullanılan CV türlerinden biri Kronolojik CV’dir. Kronolojik CV’nin diğer adı Klasik CV’dir. Kronolojik CV’nin hazırlanması kolaydır. Kronolojik CV hazırlayacak kişiler daha iyi bir Kronolojik CV için çokça Kronolojik CV örneği incelemelidir.

Hem dünyada hem de Türkiye’de en yaygın olarak kullanılan CV türlerinden biri Kronolojik CV’dir. Kronolojik CV’nin diğer adı Klasik CV’dir. Kronolojik CV’nin hazırlanması kolaydır. Kronolojik CV hazırlayacak kişiler daha iyi bir Kronolojik CV için çokça Kronolojik CV örneği incelemelidir.

Kronolojik CV örneği birçok kez karşılaştığımız bir CV türüdür. Hemen hemen her sektörde, her uzmanlık alanında ve her kurumda kullanılabilecek hazırlanması ve kontrolü kolay bir CV türüdür. Kronolojik CV örnekleri iyice incelendikten sonra iş başvurusu için Kronolojik CV oluşturulması yerinde bir davranış olur. Ülkemizde çok yaygın olarak her kesim ve her sektörde kullanılan CV türüdür.

Kronolojik CV’de kronoloji yeniden eskiye doğrudur

Kronolojik CV oluşturacak kişiler, öncelikle kişisel bilgilerini, kariyer hedeflerini, eğitim bilgilerini, iş deneyimlerini, yetkinliklerini, becerilerini, üyelik, ilgi alanlarını ve son olarak referanslarını yazarak Kronolojik CV’yi doldurmuş olur. Kronolojik CV’nin tek negatif tarafı eğer sizin iş hayatınızda boşluğunuz varsa bu Kronolojik CV’de dikkat çeker. Bu nedenle bolca Kronolojik CV örneği inceleyiniz.

CV oluşturmadan önce Kronolojik CV örneklerinizi inceleyiniz

Kronolojik CV diğer bir adıyla Klasik CV türünde ters kronolojik sıra takip edilir. Bu hem oluşturan hem de CV’yi değerlendiren açısından son derece kolay bir takip sağlar. Daha akılda kalıcı bir CV türüdür. Kronolojik CV oluşturmadan önce, bolca Kronolojik CV örneği incelenmeli bu Kronolojik CV örneklerinde yapılan hatalar tekrarlanmamalı, not alınmalı ve sakin bir zaman dilimi içinde iş başvurusu için Kronolojik CV türü hazırlanmalıdır.

Kronolojik CV’de dikkat edilecek hususlar

Kronolojik CV örnekleri incelendikten sonra, Kronolojik CV hazırlayacak olan kişilere dikkat edilmesi gereken hususları sıralayalım. Öncelikle iletişim bilgileri çok önemlidir, birkaç kez iletişim bilgileri kontrol edilmelidir. Kronolojik CV’ye kişisel bilgilerden başlanmalı, düzgün bir profil oluşturulmalıdır. Eğitim bilgileri en son aldığımız eğitim kurumundan başlamalı yine aynı şekilde iş deneyimimiz en son çalıştığınız iş ve iş pozisyonuyla devam etmelidir. Kronolojik CV’de kronoloji tersten devam eder. Eğitimler, sertifikalar, beceriler, ilgi alanları ve referanslarla Kronolojik CV bitirilmelidir.

Yeni işe başlayanlara, yeni mezunlara, belirli bir alanda uzmanlığı olmayan kişilere Kronolojik CV tavsiye edilir. İş başvurusu için hazırlanan Kronolojik CV, kontrol edildikten sonra bir başka kişiye daha kontrol ettirilmeli ve imla hataları giderilmelidir.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
CV İndir

CV İndirBerna Ak | 11 Ocak

0
Would love your thoughts, please comment.x