İş Görüşmesine Giderken Nasıl Giyinmelisiniz?

14 September 2017 —

Günler öncesinden özenle hazırlandığınız iş görüşmesinde kişisel bakımınızla ve giydiklerinizle de doğru bir imaj sergilemelisiniz. Görüşme için doğru kıyafet seçimi ve özenli bir görünüş sizi ön plana çıkarırken aynı zamanda kurum kültürüne uygunluğunuz konusunda da İK uzmanları için olumlu bir izlenim oluşturur. İş görüşmesine gitmeden önce başvuru yaptığınız şirket hakkında bilgi toplamak ve şirketin giyim kuralları varsa onları incelemek size görüşmede puan kazandırır. İş görüşmesine giderken nasıl giyinmelisiniz? İş görüşmesine giderken profesyonel bir görünüm vermeniz oldukça önemli. Bu nedenle görüşme öncesi tırnaklarınızın kısa ve temiz olması, gerekirse manikür yaptırmak kişisel bakımınıza önem verdiğinizi gösterir. Erkeklerde de sakal ve bıyık tıraşı olmak temiz ve düzgün bir görünüm yaratır. Saçların taranmış olması veya düzgün bir şekilde arkada toplanması görüşmede dikkat çeken bir diğer olumlu detaydır. İddialı renkler ve dekolteli kıyafetler yerine sade ve koyu renklerde düz bir tercih yapmak size her zaman avantaj kazandırır. Detaylı kıyafetler yerine kendinizi içinde rahat hissettiğiniz elbise veya pantolon tercihleri yapabilirsiniz. Basın ve reklam gibi sektörler için rahat etek ve elbise kombinleri veya jean pantolonlar da görüşmede kabul görse de yine de düzgün ve temiz bir görünüme her zaman önem vermelisiniz. Seçilen kıyafete uygun sade bir çanta ve topuklu ayakkabı iyi bir tercih olabilir. Evrak çantası da erkek […]

Günler öncesinden özenle hazırlandığınız iş görüşmesinde kişisel bakımınızla ve giydiklerinizle de doğru bir imaj sergilemelisiniz. Görüşme için doğru kıyafet seçimi ve özenli bir görünüş sizi ön plana çıkarırken aynı zamanda kurum kültürüne uygunluğunuz konusunda da İK uzmanları için olumlu bir izlenim oluşturur. İş görüşmesine gitmeden önce başvuru yaptığınız şirket hakkında bilgi toplamak ve şirketin giyim kuralları varsa onları incelemek size görüşmede puan kazandırır.

İş görüşmesine giderken nasıl giyinmelisiniz?

  1. İş görüşmesine giderken profesyonel bir görünüm vermeniz oldukça önemli. Bu nedenle görüşme öncesi tırnaklarınızın kısa ve temiz olması, gerekirse manikür yaptırmak kişisel bakımınıza önem verdiğinizi gösterir. Erkeklerde de sakal ve bıyık tıraşı olmak temiz ve düzgün bir görünüm yaratır.
  2. Saçların taranmış olması veya düzgün bir şekilde arkada toplanması görüşmede dikkat çeken bir diğer olumlu detaydır.
  3. İddialı renkler ve dekolteli kıyafetler yerine sade ve koyu renklerde düz bir tercih yapmak size her zaman avantaj kazandırır. Detaylı kıyafetler yerine kendinizi içinde rahat hissettiğiniz elbise veya pantolon tercihleri yapabilirsiniz.
  4. Basın ve reklam gibi sektörler için rahat etek ve elbise kombinleri veya jean pantolonlar da görüşmede kabul görse de yine de düzgün ve temiz bir görünüme her zaman önem vermelisiniz.
  5. Seçilen kıyafete uygun sade bir çanta ve topuklu ayakkabı iyi bir tercih olabilir. Evrak çantası da erkek adaylar için doğru bir tercihtir.
  6. Gösterişli ayakkabılar veya renkli çoraplar ilk iş görüşmesi için gayri ciddi bir imaj çizer. Bu nedenle bu tip hatalara düşmek yerine sade ve koyu renklerden faydalanmak yerinde olur.
  7. Kıyafetlerinizi önceden denemek size zaman kazandırır. Görüşmeden bir iki gün önce kıyafetlerinizi mutlaka belirlemeli ve üzerinizde denemelisiniz. Aksayan tarafları ise terzi yardımı alarak düzelttirebilirsiniz.
  8. Hafif ve sade bir makyaj iş görüşmesi için iyi bir imaj ve ideal bir görünüm sunar.
  9. Görüşmek için evden çıkmadan önce mutlaka aynaya bakarak üzerinizde düzeltmeniz gereken bir yer olup olmadığını kontrol edin.

Cvlogin.com rehberliği ile profesyonel bir şekilde hazırladığınız CV’nizle uyuşan iyi bir görünüm yaratarak kariyer hayatınızın mimarı siz olabilirsiniz.

Tags
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tazminat Hesaplama

Tazminat HesaplamaHakan Aykol | 23 July

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x