Europass CV Nedir?

11 Ocak 2016 —

Europass, kişilere beceri ve yeterliliklerini, Avrupa Birliği, EFTA/EEA veya aday ülkelerden birinde kolayca anlaşılmasını sağlamak amacı ile oluşturulan dökümantasyon sistemine verilen addır.

Europass CV Nedir?

Europass, kişilere beceri ve yeterliliklerini, Avrupa Birliği, EFTA/EEA veya aday ülkelerden birinde kolayca anlaşılmasını sağlamak amacı ile oluşturulan dökümantasyon sistemine verilen addır. Europass sisteminin kapsamında beş belge bulunuyor. Europass CV bu belgelerden biridir. Europass CV, sunduğu standart formatla Avrupa’da bir işe veya okula başvurmak isteyen kişilerin hayatını kolaylaştırdığı için ülkemizde de giderek yaygınlaşan bir CV türüdür.

Europass’ı kullanmak için öncelikle Europass CV şablonunu kullanarak öz geçmiş hazırlamak gerekir. Europass CV, ülkeler arası öz geçmiş standardizasyonunu sağlamak üzere geliştirilmiş çağdaş bir taslaktır. Bu sayede kişiler kendilerine ait deneyim, yetenek ve yeterliliklerini çok daha açık olarak ifade edebiliyorlar. Europass, bu basit ve anlaşılır CV ara yüzü ile dünya vatandaşı olmanın ilk adımını sağlıyor.

Europass CV sayesinde kişisel bilgilerinizi, iş deneyimlerinizi, eğitim öğretim bilgilerinizi ve kişisel becerilerinizi belirli bir formatta oluşturabilirsiniz.  Europass CV tüm Avrupa ülkelerinde kullanılan ortak bir formattır.

Europass CV, son derece başarılıdır. Hem ulusal hem de uluslararası boyutta oldukça şeffaf ve anlaşılabilir bir CV dokümandır. Tüm dünyada yaygın şekilde kullanıldığından, işverenler ve eğitim kurumları portföyünüzü kolayca anlayabilir ve hakkınızda tam bir bilgiye sahip olurlar. Europass CV tamamen sizin tarafınızdan hazırlanır ve tamamen sizin beyanınıza bağlıdır, bu noktada size ve beyanınıza güvenilir. Europass CV geniş kapsamlıdır, her yaştan her durumda olan vatandaşlar kullanabilir, ücretsizdir ve 26 ayrı dilde kolayca oluşturulabilir. Europass CV Europass klasörünün ayrılmaz bir parçasıdır, temel taşıdır.

Europass CV’yi niçin kullanacaksınız?

Europass CV, başka bir Avrupa ülkesinde kazanılan bilgi ve becerileri kayıt altına alan belgedir. Örneğin bir şirkette işe yerleşme, bir değişim programının parçası olarak akademik bir süre geçirmek için, bir sivil toplum örgütünde gönüllü olarak çalışma yapmak için kullanabilirsiniz. Europass, yaş ve eğitim durumuna bakılmaksızın bir Avrupa ülkesinde öğrenme veya çalışma deneyimi kazanmak üzere hareketlilik gerçekleştiren herkes içindir.

Europass CV doldurmak için tıklayınız.

Europass özgeçmiş sayfasındaki linklerden CEDEFOP portalına yönlendirilip, adım adım Europass özgeçmiş dokümanınızı bu portal üzerinden oluşturabilirsiniz.

Europass CV Doldurma Talimatı yayınlanmıştır. Bu kılavuza göre iyi bir Europass CV için dikkat edilmesi gereken hususları 5 adımda şöyle özetlenmiştir.

1. Önemli kısımlara konsantre olun: İşverenler CV’lerinize göz gezdirip genellikle bir dakikadan daha az zaman harcarlar. Başvuracağınız pozisyona tamamen uyumlu olduğunuzdan emin olun. İyi bir CV kısa olmalıdır. Eğitiminiz ve deneyiminiz ne kadar ayrıntılı olursa olsun,2 sayfa A4 kâğıdı genellikle yeterlidir.

2. Kısa ve net olun: CV’nizde kısa cümleler kullanın. Eğitiminiz ve iş deneyiminiz ile ilgili yönlerinize odaklanın. Belirleyici örnekler verin. Başarılarınızı belirtin. CV’nizi güncel tutun.

3. CV’nizi başvuru yaptığınız işe göre uyarlayın: Güçlü yönlerinizi, işverenin ihtiyaçlarına göre vurgulayın ve ilgili pozisyona uyan becerilerinize odaklanın. CV’nizi işverene göndermeden önce, istenen profile uygunluğunuzu kontrol ediniz. CV’nizde gerçek olmayan, abartılı ifadelerden kaçının.

4. CV’nizin sunumuna dikkat edin:  CV’nizde yetenek, beceri ve yeterliliklerinizi açık ve mantıklı bir şekilde belirtin; avantajlarınız öne çıksın. İlk olarak en önemli bilgiyi belirtin. İmla, yazım ve noktalama işaretlerine azami dikkat gösterin.

5. Öz geçmişinizi bitirdiğinizde bir kez daha kontrol edin: CV’nize, ön yazı, iş mektubu ekleyin. Yazım hatalarını düzeltin; açık ve mantıklı bir düzenleme yaptığınızdan emin olun. İçeriğiniz açık, yalın ve net olsun. CV’nizi bir başkasına okutun.

Etiketler
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x